Zimowa Minestrone

Autor:

W czasach młodości naszych babć i rodziców zupa była obowiązkową wręcz częścią każdego obiadu. Choć zwyczaj ten dziś powoli odchodzi w niepamięć

Czytaj dalej

Karnawałowy naleśnik z mięsem Gyros i warzywami

Autor:

Oryginalne przebrania, kolorowe baloniki, serpentyny, a przede wszystkim mnóstwo dobrej zabawy – chyba nikt nie cieszy się z karnawału tak, jak dzieci.

Czytaj dalej

Włoska kuchnia - lasagne

Autor:Ewa Madaj

Kojarzy się z Włochami, ale popularna jest na całym świecie. Sprawia to, że przybiera różne postacie i stale jest urozmaicana. Coraz częściej spotykane

Czytaj dalej

W królestwie ziemniaka

Autor:

Z racji swej powszechności na polskich stołach mało kto wie, jak zdrowe to warzywo i wbrew krążącym negatywnym opiniom – wcale nie tuczące. Zawarty

Czytaj dalej

Rosyjskie bliny gryczane z kawiorem i śmietaną

Autor:

Bliny gryczane to rosyjska potrawa, którą tradycyjnie łączy się z kawiorem. Powszechnie uważa się, że szlachetny smak kawioru nie powinien być zakłóc

Czytaj dalej

Polski Fusion- czyli Nori Maki Sushi ze śledziem

Autor:

Kuchnia fusion staje się coraz popularniejszym nurtem kulinarnym na całym świecie. Czym jest? To nic innego, jak wprawne połączenie ze sobą różnych trad

Czytaj dalej

Klopsiki w sosie czosnkowym

Autor:

Brak pomysłów na obiad? Niektóre dania można przyrządzić w kilka minut i wcale nie muszą się one składać z gotowych półproduktów oraz z wysoko prze

Czytaj dalej

Kurczak w rumie i ananasach

Autor:

Kiedy za oknem robi się szaro, chłodno i nieprzyjemnie bardzo często mamy ochotę zaszyć się w domu z ciekawą książką i ciepłą herbatą lub … p

Czytaj dalej

Królowa kuchni czy pani na zmywaku

Autor:

Miliony kobiet każdego dnia oddaje się pieczołowitemu gotowaniu, wkłada w tę czynność całe serce i duszę. Wypełnia swoje obowiązki rodzinne, które w

Czytaj dalej

Pieczona dorada pachnąca rozmarynem

Autor:

Przygotowanie wybornej ryby we własnym domu nie musi być wcale trudne. Z piekarnikiem marki Mastercook, wyposażonym w automatycznie wysuwające się wkłady,

Czytaj dalej

Rolada z perliczki

Autor:

W przeszłości posiłki z mięsa perliczego były podawane na wytwornych przyjęciach, gdzie cieszyły się ogromnym powodzeniem wśród całej szlachty. Niest

Czytaj dalej

Pappardelle z sosem z żurawiny i orzechów włoskich

Autor:

Dzisiaj przedstawiamy przepis dla fanów kuchni włoskiej oraz makaronów. Pappardelle z sosem z żurawiny i orzechów włoskich.

Czytaj dalej

KURCZAK TIKA MASALA

Autor:

Kolor, zapach, a przede wszystkim smak – w Indiach wszystko jest trzy razy bardziej intensywne. By przekonać się jak bardzo aromatyczna jest to kuchnia

Czytaj dalej

Szukaj

Paleniska ogrodowe – serce przydomowej przestrzeni

Autor:
Paleniska ogrodowe – serce przydomowej przestrzeni

W obliczu coraz szybszego tempa życia poszukujemy sposobów na relaks i odpoczynek na łonie natury, nie wyjeżdżając daleko od domu. W tym kontekście

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wanna wolnostojąca przyścienna – nowoczesność i elegancja w łazience

Autor:
Wanna wolnostojąca przyścienna – nowoczesność i elegancja w łazience

Współczesne tendencje w projektowaniu wnętrz łazienkowych coraz częściej skłaniają się ku połączeniu funkcjonalności z wyrafinowanym stylem. W

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zakolanówki - ponadczasowy element garderoby

Autor:
Zakolanówki - ponadczasowy element garderoby

Zakolanówki, często postrzegane jedynie jako element stroju szkolnego lub rekwizyt z kreskówek, na przestrzeni lat ewoluowały, stając się waż

Czytaj dalej
Udostępnij:

Co powinnaś wiedzieć o ochronie przeciwsłonecznej? 3 fakty na temat SPF

Autor:
Co powinnaś wiedzieć o ochronie przeciwsłonecznej? 3 fakty na temat SPF

Czego potrzebuje skóra wiosną i latem? Zdecydowanie nawilżenia i regeneracji, ale także bardzo skutecznej ochrony przeciwsłonecznej. Kosmetolodzy wsk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jakie gadżety reklamowe na targi?

Autor:
Jakie gadżety reklamowe na targi?

Targi handlowe stanowią istotną platformę dla firm, aby promować swoje produkty i usługi, nawiązywać kontakty biznesowe oraz budować swoją markę. Jedn

Czytaj dalej
Udostępnij: