Chłodne wieczory we francuskim stylu – ser i wino

Autor:

Wino z serem są razem podawane od wieków. Stanowią wyjątkową ucztę dla podniebienia, są świetnym zastrzykiem energii. Deska rarytasów z butelką trunku to dziś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Smaczny i prosty przepis na hiszpański wieczór

Autor:

Hiszpańskie oliwki to królowe przekąsek. Pojawiają się wszędzie tam, gdzie panuje dobry nastrój i wyśmienita zabawa. Nie może ich zatem zabraknąć podczas letnic

Czytaj dalej
Udostępnij:

Przekąski z oliwkami

Autor:

Hiszpańskie oliwki są różnorodne pod względem kolorów i sposobów przyrządzania. Mogą być marynowane, solone, przyprawiane ziołami czy faszerowane. Mają uniwersa

Czytaj dalej
Udostępnij:

Truskawkowa awangarda, czyli nie tylko na słodko

Autor:

Najchętniej jedzone po prostu z cukrem lub śmietaną. Truskawki! Ale to dopiero początek smacznej historii delektowania się tymi pysznymi owocami! Odkryj na nowo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sałatka Meksykańska z awokado i roszponką

Autor:

Jak przełamać rutynę w jadłospisie? Jak dostarczyć organizmowi codziennej dawki witamin i mikroelementów bez czasochłonnego przyrządzania posiłku? Jak zaspokoi

Czytaj dalej
Udostępnij:

Spaghetti z zielonymi szparagami

Autor:

Przed wiekami rozkoszował się nimi sam rzymski wódz Juliusz Cezar. Dziś możemy je kupić równiutko ułożone w pęczkach na straganach lub sklepowych półkach. Białe

Czytaj dalej
Udostępnij:

Fondue serowe

Autor:

Przedstawiamy przepis ana serowe fondue z bagietką żurawinową własnego wypieku.

Czytaj dalej
Udostępnij:

O sałatkach i sałatach

Autor:

Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Tygodnie dedykowane szparagom

Autor:

Kiedy ostatni śnieg topnieje na szczytach gór w dolinach Południowego Tyrolu/Südtirol rozkwita wiosna, a wraz z nią rozpoczyna się sezon na szparagi. Szczególni

Czytaj dalej
Udostępnij:

Impreza ze smakiem

Autor:

Prywatka, przyjęcie, parapetówka, urodziny, imieniny, a może po prostu impreza? Nazwa nie jest ważna – ważna jest dobra zabawa i dobre jedzenie. Czym chat

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sałatka z soczewicy

Autor:

Soczyste pomidory, chrupiąca kapusta pekińska, złocista kukurydza, ostra cebula, ogórki, kawałki mięciutkiego kurczaka, a wszystko skąpane w pysznym sosie papry

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sezon na wiosenne sałatki czas zacząć

Autor:

Wiosna za oknem zachęca do wzmożonej aktywności fizycznej na świeżym powietrzu i otwiera sezon na zdrowe i lekkie przekąski. Jedni jedzą sałatki ze względu na w

Czytaj dalej
Udostępnij:

Seekh Kebab

Autor:

Karnawał to czas rozpusty – szalonych balów do samego rana, wystawnych kolacji, zakręconych prywatek i… wspaniałości serwowanych naszym kubkom smako

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj




Maska na noc – kiedy warto ją zastosować?

Autor:

Krem, serum czy maska – panie często stają przed dylematem, co najlepiej zastosować na noc. Każdy preparat oferuje bowiem inne właściwości i sposób

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak powstaje wiskoza?

Autor:

Produkcja wiskozy (rayon) to niejednorodny proces, który zawsze jednak rozpoczyna się od zawartej w drzewach celulozy. Ubrania z wiskozy są wyjątkowo prz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kiedy częsta potrzeba bliskości przeradza się w uzależnienie od seksu? Podstawowe objawy seksoholizmu

Autor:

Każda istota żywa potrzebuje bliskości. Nieważne, czy mówimy o ludziach, czy np. o zwierzętach. Człowiek, do prawidłowego funkcjonowania, potrzebuje czuć

Czytaj dalej
Udostępnij:

Protetyka stomatologiczna - kiedy warto udać się do protetyka i jak może wyglądać leczenie?

Autor:

Problemy z zębami mogą wynikać z różnych przyczyn. Najczęściej dotyczą osób starszych, jednak coraz częściej pojawiają się również u pacjen

Czytaj dalej
Udostępnij:

Gastronomiczny ekspres do kawy – jaki wybrać?

Autor:

Prowadzisz lub planujesz otworzyć lokal gastronomiczny, w którym będzie serwowana kawa? Chcąc zadowolić każdego gościa napojem o wyrazistym aromacie oraz

Czytaj dalej
Udostępnij: