Nauka pieczenia od podstaw – jak do tego podejść?

Autor:

Pieczone potrawy cechują się jedynym w swoim rodzaju smakiem i aromatem. Podczas pieczenia wydzielają się związki, które nadają daniom niesamowitych walo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Owocowe LOVE - czyli letnie wypieki

Autor:rm

Letnie miesiące to czas, w którym dojrzewają słodkie, pełne witamin i minerałów owoce. Wiele z nas robi różnego rodzaju przetwory - dżemy,

Czytaj dalej
Udostępnij:

Butelka dobrego wina na prezent – jak wybrać i gdzie kupić?

Autor:rm

Pomimo tego, że wina w Polsce nie są jeszcze tak popularne, jak chociażby we Francji czy we Włoszech, Polacy coraz chętniej po nie sięgają. Butelka dobrego wina

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak przechowywać mrożonki? 5 praktycznych porad

Autor:rm

Dobrej klasy zamrażarka przydaje się w każdym domu, bez wyjątku. Mrożenie jest najlepszą formą przedłużania świeżości jedzenia. Dzięki niemu unikniesz wyrzucani

Czytaj dalej
Udostępnij:

Rodzaje patelni - sprawdź, jaką patelnie wybrać

Autor:rm

Patelnia to podstawowy element wyposażenia każdej kuchni i bez dwóch zdań każdy powinien ją mieć. Są patelnie teflonowe, granitowe, ceramiczne, żeliwne i

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak zrobić dobrą domową pizzę?

Autor:rm

Pizza to jedno z najpopularniejszych na świecie dań, które występuje w rozmaitych odmianach. Poniżej kilka porad, dzięki którym przyrządzimy ją sa

Czytaj dalej
Udostępnij:

Bez jakich składników ser koryciński nie powstanie?

Autor:rm

Ser koryciński to jeden z regionalnych przysmaków Podlasia, wyrabiany według tradycji zachowanych w gminie Korycin. Jego produkcja opiera się na prostych, natur

Czytaj dalej
Udostępnij:

Nie tylko w wakacje: urządź grillowe party na koniec lata

Autor:rm

Wakacje powoli dobiegają końca. Ale nie przejmuj się, wraz z nimi wcale nie musi przeminąć ani dobra pogoda, ani dobry humor. By uprzyjemnić sobie i swoim blisk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kulinarne trendy 2015 w Krakowie

Autor:rm

Krakowska kuchnia jest zróżnicowana i… najlepiej smakuje w Krakowie. Planując wakacje w tym miejscu, warto pamiętać o zarezerwowaniu czasu na obia

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sekrety parzenia kawy za pomocą french pressu

Autor:rm

French press, francuska praska, zaparzacz do kawy, zaparzacz tłokowy – to bardzo różne nazwy, pod którymi kryje się jednak to samo urządzeni

Czytaj dalej
Udostępnij:

Potrawy mięsne inspirowane jesienią

Autor:rm

Jesień to czas polowań i świąt myśliwskich – nic więc dziwnego, że w tym czasie zajadamy się potrawami przygotowanymi na bazie mięsa. Tym bardziej, że po

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak gotować w garnkach na parę?

Autor:rm

Gotowanie w garnkach na parę jest ostatnio coraz popularniejsze – wszyscy doceniają bowiem szybkość i smak przyrządzonych w ten sposób potraw! Jak je właś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak przechowywać sery dojrzewające

Autor:

Polacy kochają sery. I to nie tylko tradycyjne, żółte. Coraz częściej bowiem sięgamy po nowe gatunki, szczególnie pleśniowe sery podpuszczkowe. Aby zachowały on

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj




Modne stylizacje z damskimi, rozpinanymi swetrami

Autor:

Jesienią i zimą – ciepłe, grube, idealne na chłody, wiosną oraz latem – lekkie, cienkie, zwiewne. Swetry przez okrągły rok pojawiają się w naszych s

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak kupować buty online?

Autor:

Zakupy butów przez internet – choć niezwykle wygodne – często przysparzają nam wielu problemów. Jak dobrać odpowiedni rozmiar? Na co zwrócić uwagę?

Czytaj dalej
Udostępnij:

Salon niczym szachownica

Autor:

Czerń i biel w salonie? Takie połączenie jest ponadczasowe, a ostatnio przeżywa swój renesans. Bez względu na to, w jakim stylu wybierzemy meble i dodatki - za

Czytaj dalej
Udostępnij:

Pożyczki w dobie koronawirusa – jak wyglądają?

Autor:

Ogłoszenie stanu epidemii koronawirusa odbiło się na całej gospodarce, także na sektorze pożyczek. W jaki sposób? Dowiedz się już teraz.

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dlaczego warto kupować skórzane buty?

Autor:

Wiele osób twierdzi, że buty skórzane są zbyt drogie i nie warto w nie inwestować. Tak naprawdę płaci się bowiem za nic. Należy jednak obalić ten

Czytaj dalej
Udostępnij: