Butelka dobrego wina na prezent – jak wybrać i gdzie kupić?

Autor:rm

Pomimo tego, że wina w Polsce nie są jeszcze tak popularne, jak chociażby we Francji czy we Włoszech, Polacy coraz chętniej po nie sięgają. Butelka dobrego wina

Czytaj dalej
Udostepnij:

Jak przechowywać mrożonki? 5 praktycznych porad

Autor:rm

Dobrej klasy zamrażarka przydaje się w każdym domu, bez wyjątku. Mrożenie jest najlepszą formą przedłużania świeżości jedzenia. Dzięki niemu unikniesz wyrzucani

Czytaj dalej
Udostepnij:

Rodzaje patelni - sprawdź, jaką patelnie wybrać

Autor:rm

Patelnia to podstawowy element wyposażenia każdej kuchni i bez dwóch zdań każdy powinien ją mieć. Są patelnie teflonowe, granitowe, ceramiczne, żeliwne i

Czytaj dalej
Udostepnij:

Jak zrobić dobrą domową pizzę?

Autor:rm

Pizza to jedno z najpopularniejszych na świecie dań, które występuje w rozmaitych odmianach. Poniżej kilka porad, dzięki którym przyrządzimy ją sa

Czytaj dalej
Udostepnij:

Bez jakich składników ser koryciński nie powstanie?

Autor:rm

Ser koryciński to jeden z regionalnych przysmaków Podlasia, wyrabiany według tradycji zachowanych w gminie Korycin. Jego produkcja opiera się na prostych, natur

Czytaj dalej
Udostepnij:

Nie tylko w wakacje: urządź grillowe party na koniec lata

Autor:rm

Wakacje powoli dobiegają końca. Ale nie przejmuj się, wraz z nimi wcale nie musi przeminąć ani dobra pogoda, ani dobry humor. By uprzyjemnić sobie i swoim blisk

Czytaj dalej
Udostepnij:

Kulinarne trendy 2015 w Krakowie

Autor:rm

Krakowska kuchnia jest zróżnicowana i… najlepiej smakuje w Krakowie. Planując wakacje w tym miejscu, warto pamiętać o zarezerwowaniu czasu na obia

Czytaj dalej
Udostepnij:

Sekrety parzenia kawy za pomocą french pressu

Autor:rm

French press, francuska praska, zaparzacz do kawy, zaparzacz tłokowy – to bardzo różne nazwy, pod którymi kryje się jednak to samo urządzeni

Czytaj dalej
Udostepnij:

Potrawy mięsne inspirowane jesienią

Autor:rm

Jesień to czas polowań i świąt myśliwskich – nic więc dziwnego, że w tym czasie zajadamy się potrawami przygotowanymi na bazie mięsa. Tym bardziej, że po

Czytaj dalej
Udostepnij:

Jak gotować w garnkach na parę?

Autor:rm

Gotowanie w garnkach na parę jest ostatnio coraz popularniejsze – wszyscy doceniają bowiem szybkość i smak przyrządzonych w ten sposób potraw! Jak je właś

Czytaj dalej
Udostepnij:

Jak przechowywać sery dojrzewające

Autor:

Polacy kochają sery. I to nie tylko tradycyjne, żółte. Coraz częściej bowiem sięgamy po nowe gatunki, szczególnie pleśniowe sery podpuszczkowe. Aby zachowały on

Czytaj dalej
Udostepnij:

Uwaga na to, co jesz w upały!

Autor:

Upały nie sprzyjają obżarstwu. Kiedy temperatura sięga 30 stopni w pierwszej kolejności powinniśmy odstawić tzw. bomby dietetyczne, to one sprawiają, że stajemy

Czytaj dalej
Udostepnij:

Owocowa ofensywa

Autor:

Witaminowa bomba, nektar życia, dar natury to tylko niektóre z licznych atutów, jakie można wyliczać w przypadku owoców. Dobrze wiedzieć, ile korzyści ukrytych

Czytaj dalej
Udostepnij:

Szukaj



5 przepisów na szybki i zdrowy obiad

Autor:

Cenisz sobie zdrowy tryb życia? Masz wrażenie, że Twoja dieta jest monotonna i potrzebujesz inspiracji? Zebraliśmy dla Was 5 ciekawych pomysłów na szybki i zdro

Czytaj dalej
Udostępnij:

Piękna fryzura w kilka minut?

Autor:

Aby mieć piękne i lśniące włosy należy o nie dbać. Na zdrowie i ładny wygląd włosów ma wpływ nie tylko odpowiednia, systematyczna pielęgnacja i umiejętni

Czytaj dalej
Udostępnij:

Włosomaniaczka – jak nią zostać?

Autor:

Grupa włosomaniaczek od lat rośnie w siłę. Nikogo już nie dziwi, że coraz więcej osób szuka odpowiedzi na pytanie, co to znaczy włosomaniaczka. Sprawdź,

Czytaj dalej
Udostępnij:

Praca dodatkowa a zarobki

Autor:

Dodatkowy zastrzyk gotówki przyda się chyba każdemu z nas. Na przyjemności – nowy ciuch, markowe perfumy, nowy komplet porcelany, wyjście do teatru

Czytaj dalej
Udostępnij:

Choroba AMD – jak się objawia i na czym polega jej leczenie?

Autor:

Zwyrodnienie plamki żółtej, czyli inaczej AMD (Age-related Macular Degeneration) to choroba, która dotyka około 28% osób po 75. roku życia. W wyniku tej choroby

Czytaj dalej
Udostępnij: