Nauka pieczenia od podstaw – jak do tego podejść?
Pieczone potrawy cechują się jedynym w swoim rodzaju smakiem i aromatem. Podczas pieczenia wydzielają się związki, które nadają daniom niesamowitych walo
Owocowe LOVE - czyli letnie wypieki
Letnie miesiące to czas, w którym dojrzewają słodkie, pełne witamin i minerałów owoce. Wiele z nas robi różnego rodzaju przetwory - dżemy,
Butelka dobrego wina na prezent – jak wybrać i gdzie kupić?
Pomimo tego, że wina w Polsce nie są jeszcze tak popularne, jak chociażby we Francji czy we Włoszech, Polacy coraz chętniej po nie sięgają. Butelka dobrego wina
Jak przechowywać mrożonki? 5 praktycznych porad
Dobrej klasy zamrażarka przydaje się w każdym domu, bez wyjątku. Mrożenie jest najlepszą formą przedłużania świeżości jedzenia. Dzięki niemu unikniesz wyrzucani
Rodzaje patelni - sprawdź, jaką patelnie wybrać
Patelnia to podstawowy element wyposażenia każdej kuchni i bez dwóch zdań każdy powinien ją mieć. Są patelnie teflonowe, granitowe, ceramiczne, żeliwne i
Jak zrobić dobrą domową pizzę?
Pizza to jedno z najpopularniejszych na świecie dań, które występuje w rozmaitych odmianach. Poniżej kilka porad, dzięki którym przyrządzimy ją sa
Bez jakich składników ser koryciński nie powstanie?
Ser koryciński to jeden z regionalnych przysmaków Podlasia, wyrabiany według tradycji zachowanych w gminie Korycin. Jego produkcja opiera się na prostych, natur
Nie tylko w wakacje: urządź grillowe party na koniec lata
Wakacje powoli dobiegają końca. Ale nie przejmuj się, wraz z nimi wcale nie musi przeminąć ani dobra pogoda, ani dobry humor. By uprzyjemnić sobie i swoim blisk
Kulinarne trendy 2015 w Krakowie
Krakowska kuchnia jest zróżnicowana i… najlepiej smakuje w Krakowie. Planując wakacje w tym miejscu, warto pamiętać o zarezerwowaniu czasu na obia
Sekrety parzenia kawy za pomocą french pressu
French press, francuska praska, zaparzacz do kawy, zaparzacz tłokowy – to bardzo różne nazwy, pod którymi kryje się jednak to samo urządzeni
Potrawy mięsne inspirowane jesienią
Jesień to czas polowań i świąt myśliwskich – nic więc dziwnego, że w tym czasie zajadamy się potrawami przygotowanymi na bazie mięsa. Tym bardziej, że po
Jak gotować w garnkach na parę?
Gotowanie w garnkach na parę jest ostatnio coraz popularniejsze – wszyscy doceniają bowiem szybkość i smak przyrządzonych w ten sposób potraw! Jak je właś
Jak przechowywać sery dojrzewające
Polacy kochają sery. I to nie tylko tradycyjne, żółte. Coraz częściej bowiem sięgamy po nowe gatunki, szczególnie pleśniowe sery podpuszczkowe. Aby zachowały on
Szukaj
Odkryj magiczną moc eyelinera!
Sztuka makijażu ma w sobie wiele tajemnic. Zapoznając się z jej tajnikami możemy w niewyobrażalny sposób poprawić swój wygląd. Z pozoru mała zmian
Witamina B5 - właściwości kwasu pantotenowego
Witaminy z grupy B pełnią wiele ważnych dla organizmu funkcji - wspierają m.in. układ nerwowy, sercowo-naczyniowy, immunologiczny. Podobnie jest z witaminą B5,
Czy to już depresja? - Kiedy przygnębienie staje się chorobą
Gorsze samopoczucie, smutek, przygnębienie, chandra, depresja – choć wiele osób używa tych terminów zamiennie określając nimi przejściowy, słabszy okres p
Peeling ciała krok po kroku
Regularny peeling ciała skutecznie rozjaśnia i wygładza skórę, tym samym poprawiając jej wygląd. Złuszczanie naskórka nie tylko daje natychmiastow
Prezent w postaci biżuterii - czy to dobry pomysł?
Zastanawiasz się, na co zwrócić uwagę, aby znaleźć dla siebie jedno z najlepszych rozwiązań w postaci prezentu dla najbliższych? Chcesz dowiedzieć się wi