Piernik czekoladowy

Autor:

Magia Świąt jest zaklęta w smakach i zapachach. Przyprawy korzenne – goździki i cynamon, włoskie orzechy, miód, czekolada… Użyj wszystkich ty

Czytaj dalej

Karp w pomarańczach

Autor:

Karp to tradycyjna wigilijna potrawa i nie może zabraknąć go na świątecznym stole. Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą jak przygotować tą rybę, prezen

Czytaj dalej

Karp marynowany z zielonym chilli lub panierowany w czerownym chilli

Autor:

Karp w galarecie, pierogi z kapustą i barszcz z uszkami – to tylko kilka „żelaznych” punktów, które co roku muszą znaleźć się na wigi

Czytaj dalej

Karp w galarecie z żółtym serem

Autor:

W Wigilię warto zaserwować tradycyjnego karpia, ale w trochę innym wydaniu niż zwykle. Podpowiadamy, jak przyrządzić karpia w galarecie z żółtym serem,

Czytaj dalej

Słodki deser przy wigilijnym stole

Autor:

Podczas świątecznej kolacji nie może zabraknąć czegoś na słodko. Miód, bakalie, mak i makaron to idealna kompozycja, a jednocześnie tradycyjna wigilijn

Czytaj dalej

Cynamonowe ciasto z białej czekolady i kakaowych herbatników

Autor:

Zima to wymarzona pora na domowe wypieki. Unoszący się w domu aromat pieczonego ciasta z cynamonową nutą uprzyjemnią chłodne i długie wieczory. Zwłaszcz

Czytaj dalej

Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

Autor:

Święta to ważny i radosny okres. Tradycje przekazywane są z pokolenia na pokolenie, z pośród nich kluczową rolę odgrywają potrawy na wigilijnym stole.

Czytaj dalej

Oryginalny barszcz wigilijny z włoskimi tortellini

Autor:

Wigilia bez aromatycznego, czerwonego barszczu? Niemożliwe! Choć w ciągu roku przygotowujemy różne jego odmiany, np. czerwony, biały czy ukraiński, w gru

Czytaj dalej

Boże Narodzenie w wersji light

Autor:

Święta to cudowny czas, ale niekoniecznie dla naszego żołądka. Smażone ryby, majonez, śmietana, słodkie ciasta – to dla niego niesamowite obciąż

Czytaj dalej

Lukrowane pierniki z otrębami owsianymi

Autor:

Pieczenie ciasteczek to w wielu domach tradycja. Wnętrz wypełnionych zapachem pysznego ciasta nie da się niczym zastąpić! Upieczone samodzielnie ciasteczka

Czytaj dalej

Wyjątkowy postny barszcz z uszkami

Autor:

Kolacja wigilijna to najważniejszy posiłek w roku. Choć bezmięsny i postny, kusi smakami zapamiętanymi z dzieciństwa. Jeśli ryby stanowią podstawę dwun

Czytaj dalej

Świąteczne smaki – Barszcz grzybowy

Autor:

W wielu domach wigilijna kolacja zaczyna się od czerwonego barszczu z uszkami. Aby potrawa była jeszcze bardziej aromatyczna można przygotować specjalny wyw

Czytaj dalej

Świąteczna uczta dla zdrowia

Autor:

Zanim zaczniemy przyrządzać świąteczne potrawy, warto skorzystać z kilku porad dietetyka, dzięki którym dowiemy się, jak przygotować tradycyjne dania,

Czytaj dalej

Szukaj

Tajemnicza Polska. Niewyjaśnione historie, zapomniane skarby, sensacyjne odkrycia

Autor:
Tajemnicza Polska. Niewyjaśnione historie, zapomniane skarby, sensacyjne odkrycia

Ta książka to trzynaście sensacyjnych historii o niezwykłych miejscach w Polsce. Mity, spekulacje, skarby. Autor przemierzył Polskę tropem największ

Czytaj dalej
Udostępnij:

Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu

Autor:
Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu

Jesienią polskie sady obfitują w jabłka, które nie tylko są wyjątkowo pyszne, ale mają też wiele właściwości prozdrowotnych. Istnieje nawet prz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Lato się skończyło? Czas zadbać o skórę

Autor:
Lato się skończyło? Czas zadbać o skórę

Dla wielu z nas tegoroczne wakacje są już tylko wspomnieniem. Przyjemnie jest jednak powrócić do błogich chwil relaksu, pod warunkiem, że przypomina

Czytaj dalej
Udostępnij:

Błyskawiczny sposób na piękne stopy

Autor:
Błyskawiczny sposób na piękne stopy

Pragniesz mieć miękkie i gładkie niczym jedwab pięty? Z marką Herbus Cosmetics Twoje marzenie stanie się rzeczywistością, w prosty sposób i bez

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kawa, która przyciąga prawdziwych koneserów!

Autor:
Kawa, która przyciąga prawdziwych koneserów!

Tylko miłośnicy kawy wiedzą, czym różni się corretto od ristretto – doskonale wyczuwają rodzaj ziarna, sposób parzenia i dodatki. Każ

Czytaj dalej
Udostępnij: