Zimowa Minestrone

Autor:

W czasach młodości naszych babć i rodziców zupa była obowiązkową wręcz częścią każdego obiadu. Choć zwyczaj ten dziś powoli odchodzi w niepamięć

Czytaj dalej

Karnawałowy naleśnik z mięsem Gyros i warzywami

Autor:

Oryginalne przebrania, kolorowe baloniki, serpentyny, a przede wszystkim mnóstwo dobrej zabawy – chyba nikt nie cieszy się z karnawału tak, jak dzieci.

Czytaj dalej

Włoska kuchnia - lasagne

Autor:Ewa Madaj

Kojarzy się z Włochami, ale popularna jest na całym świecie. Sprawia to, że przybiera różne postacie i stale jest urozmaicana. Coraz częściej spotykane

Czytaj dalej

W królestwie ziemniaka

Autor:

Z racji swej powszechności na polskich stołach mało kto wie, jak zdrowe to warzywo i wbrew krążącym negatywnym opiniom – wcale nie tuczące. Zawarty

Czytaj dalej

Rosyjskie bliny gryczane z kawiorem i śmietaną

Autor:

Bliny gryczane to rosyjska potrawa, którą tradycyjnie łączy się z kawiorem. Powszechnie uważa się, że szlachetny smak kawioru nie powinien być zakłóc

Czytaj dalej

Polski Fusion- czyli Nori Maki Sushi ze śledziem

Autor:

Kuchnia fusion staje się coraz popularniejszym nurtem kulinarnym na całym świecie. Czym jest? To nic innego, jak wprawne połączenie ze sobą różnych trad

Czytaj dalej

Klopsiki w sosie czosnkowym

Autor:

Brak pomysłów na obiad? Niektóre dania można przyrządzić w kilka minut i wcale nie muszą się one składać z gotowych półproduktów oraz z wysoko prze

Czytaj dalej

Kurczak w rumie i ananasach

Autor:

Kiedy za oknem robi się szaro, chłodno i nieprzyjemnie bardzo często mamy ochotę zaszyć się w domu z ciekawą książką i ciepłą herbatą lub … p

Czytaj dalej

Królowa kuchni czy pani na zmywaku

Autor:

Miliony kobiet każdego dnia oddaje się pieczołowitemu gotowaniu, wkłada w tę czynność całe serce i duszę. Wypełnia swoje obowiązki rodzinne, które w

Czytaj dalej

Pieczona dorada pachnąca rozmarynem

Autor:

Przygotowanie wybornej ryby we własnym domu nie musi być wcale trudne. Z piekarnikiem marki Mastercook, wyposażonym w automatycznie wysuwające się wkłady,

Czytaj dalej

Rolada z perliczki

Autor:

W przeszłości posiłki z mięsa perliczego były podawane na wytwornych przyjęciach, gdzie cieszyły się ogromnym powodzeniem wśród całej szlachty. Niest

Czytaj dalej

Pappardelle z sosem z żurawiny i orzechów włoskich

Autor:

Dzisiaj przedstawiamy przepis dla fanów kuchni włoskiej oraz makaronów. Pappardelle z sosem z żurawiny i orzechów włoskich.

Czytaj dalej

KURCZAK TIKA MASALA

Autor:

Kolor, zapach, a przede wszystkim smak – w Indiach wszystko jest trzy razy bardziej intensywne. By przekonać się jak bardzo aromatyczna jest to kuchnia

Czytaj dalej

Szukaj

Make-up no make-up trendem wiosny Pielęgnacja i makijaż w duecie

Autor:
Make-up no make-up trendem wiosny Pielęgnacja i makijaż w duecie

Wiosna to czas, gdy na scenę wkraczają nowe makijażowe trendy. W tym roku jednym z kluczowych stylów makijażu jest make-up no make-up. Kosmetolodzy p

Czytaj dalej
Udostępnij:

Suche szampony do włosów Jantar

Autor:
Suche szampony do włosów Jantar

Kosmetyków do pielęgnacji włosów od marki Jantar®, inspirowanych bogactwem natury, nie trzeba nikomu przedstawiać. To właśnie one są opr

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak stworzyć kuchnię dopasowaną do Twoich potrzeb?

Autor:
Jak stworzyć kuchnię dopasowaną do Twoich potrzeb?

Marzenie o idealnej kuchni, dopasowanej do naszych potrzeb i stylu życia, może stać się rzeczywistością dzięki odpowiedniemu projektowaniu i planowaniu.

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ponowne Odkrywanie Młodości: Lifting Twarzy dla Pewnej Siebie, Promiennej Ciebie

Autor:
Ponowne Odkrywanie Młodości: Lifting Twarzy dla Pewnej Siebie, Promiennej Ciebie

W dzisiejszym szybko zmieniającym się świecie wygląd ma niebagatelne znaczenie. W związku z tym, wiele osób poszukuje sposobów na zachowanie

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najbardziej wpływowe kobiety polskiego sportu

Autor:
Najbardziej wpływowe kobiety polskiego sportu

Z roku na rok znacząco wzrasta pozycja kobiet w polskim sporcie. Przedstawicielki płci pięknej doskonale radzą sobie w różnych dyscyplinach, czego d

Czytaj dalej
Udostępnij: