Chłodne wieczory we francuskim stylu – ser i wino

Autor:

Wino z serem są razem podawane od wieków. Stanowią wyjątkową ucztę dla podniebienia, są świetnym zastrzykiem energii. Deska rarytasów z butelką trunku to dziś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Smaczny i prosty przepis na hiszpański wieczór

Autor:

Hiszpańskie oliwki to królowe przekąsek. Pojawiają się wszędzie tam, gdzie panuje dobry nastrój i wyśmienita zabawa. Nie może ich zatem zabraknąć podczas letnic

Czytaj dalej
Udostępnij:

Przekąski z oliwkami

Autor:

Hiszpańskie oliwki są różnorodne pod względem kolorów i sposobów przyrządzania. Mogą być marynowane, solone, przyprawiane ziołami czy faszerowane. Mają uniwersa

Czytaj dalej
Udostępnij:

Truskawkowa awangarda, czyli nie tylko na słodko

Autor:

Najchętniej jedzone po prostu z cukrem lub śmietaną. Truskawki! Ale to dopiero początek smacznej historii delektowania się tymi pysznymi owocami! Odkryj na nowo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sałatka Meksykańska z awokado i roszponką

Autor:

Jak przełamać rutynę w jadłospisie? Jak dostarczyć organizmowi codziennej dawki witamin i mikroelementów bez czasochłonnego przyrządzania posiłku? Jak zaspokoi

Czytaj dalej
Udostępnij:

Spaghetti z zielonymi szparagami

Autor:

Przed wiekami rozkoszował się nimi sam rzymski wódz Juliusz Cezar. Dziś możemy je kupić równiutko ułożone w pęczkach na straganach lub sklepowych półkach. Białe

Czytaj dalej
Udostępnij:

Fondue serowe

Autor:

Przedstawiamy przepis ana serowe fondue z bagietką żurawinową własnego wypieku.

Czytaj dalej
Udostępnij:

O sałatkach i sałatach

Autor:

Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Tygodnie dedykowane szparagom

Autor:

Kiedy ostatni śnieg topnieje na szczytach gór w dolinach Południowego Tyrolu/Südtirol rozkwita wiosna, a wraz z nią rozpoczyna się sezon na szparagi. Szczególni

Czytaj dalej
Udostępnij:

Impreza ze smakiem

Autor:

Prywatka, przyjęcie, parapetówka, urodziny, imieniny, a może po prostu impreza? Nazwa nie jest ważna – ważna jest dobra zabawa i dobre jedzenie. Czym chat

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sałatka z soczewicy

Autor:

Soczyste pomidory, chrupiąca kapusta pekińska, złocista kukurydza, ostra cebula, ogórki, kawałki mięciutkiego kurczaka, a wszystko skąpane w pysznym sosie papry

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sezon na wiosenne sałatki czas zacząć

Autor:

Wiosna za oknem zachęca do wzmożonej aktywności fizycznej na świeżym powietrzu i otwiera sezon na zdrowe i lekkie przekąski. Jedni jedzą sałatki ze względu na w

Czytaj dalej
Udostępnij:

Seekh Kebab

Autor:

Karnawał to czas rozpusty – szalonych balów do samego rana, wystawnych kolacji, zakręconych prywatek i… wspaniałości serwowanych naszym kubkom smako

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Jak bezpiecznie korzystać z solarium?

Autor:

Powszechnie wiadomo jest, że to od słońca pochodzi cała energia tego świata. To promienie słoneczne sprawiają, że mamy więcej siły do działania. W pory roku, ki

Czytaj dalej
Udostępnij:

Swarovski i Gaultier – kreatywne partnerstwo

Autor:

Precyzja wykonania i dbałość o każdy detal, przyciągający wzrok blask i hipnotyzujące kolory – wszystko to sprawia, że kryształy sygnowane logiem Swarovsk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ogrody wertykalne

Autor:

Pionowe struktury, takie jak altanki, łuki, pergole pomagają stworzyć atmosferę otwartego ogrodu "pokoju" i pozwalają uzyskać więcej prywatności. Mogą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dlaczego warto samodzielnie przygotowywać detale na ślub i wesele?

Autor:

Zorganizowanie idealnego przyjęcia weselnego i uroczystości ślubu wymaga od narzeczonych a często również od rodziców, rodzeństwa czy najbliższych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Prawdziwa przyjemność gotowania tylko w najwyższej jakości naczyniach

Autor:

Łączenie różnych aromatów w jedną harmonijną całość to prawdziwa sztuka. Aby skosztować kulinarnych dzieł największych światowych mistrzów

Czytaj dalej
Udostępnij: