Jak przeÅ‚amać rutynÄ™ w jadÅ‚ospisie? Jak dostarczyć organizmowi codziennej dawki witamin i mikroelementów bez czasochÅ‚onnego przyrzÄ…dzania posiÅ‚ku? Jak zaspokoić zmysÅ‚ smaku, a także ciekawość wynikajÄ…cÄ… z poznawania nowych potraw? Recepta jest prosta - Insalattissime MeksykaÅ„ska marki Rio Mare – pyszna i zdrowa saÅ‚atka, o zdecydowanym, pikantnym smaku, przygotowana z doskonaÅ‚ej jakoÅ›ci tuÅ„czyka i warzyw, bez dodatków konserwantów.

Sałatka Meksykańska z awokado i roszponką:

Czas przygotowania: 15 minut
Składniki dla czterech osób:

1 awokado, 1 limonka, 2 opakowania Sałatki Meksykańskiej Rio Mare, 200 g pomidorów koktajlowych, 50 g roszponki

Przygotowanie:


1. Umyć i pokroić w kostkę pomidory
2.Skórkę limonki zetrzeć na tarce a z limonki wycisnąć sok
2. Obrać awokado, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w plastry i skropić sokiem z limonki
3. 2 opakowania Insalatissime MeksykaÅ„ska wymieszać  z pomidorami i awokado
4. Całość ozdobić roszponką i posypać startą na tarce skórką limonki

Buon Appetito!


fot. Rio Mare




Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku