Chłodne wieczory we francuskim stylu – ser i wino

Autor:

Wino z serem są razem podawane od wieków. Stanowią wyjątkową ucztę dla podniebienia, są świetnym zastrzykiem energii. Deska rarytasów z butelką trun

Czytaj dalej

Smaczny i prosty przepis na hiszpański wieczór

Autor:

Hiszpańskie oliwki to królowe przekąsek. Pojawiają się wszędzie tam, gdzie panuje dobry nastrój i wyśmienita zabawa. Nie może ich zatem zabraknąć pod

Czytaj dalej

Przekąski z oliwkami

Autor:

Hiszpańskie oliwki są różnorodne pod względem kolorów i sposobów przyrządzania. Mogą być marynowane, solone, przyprawiane ziołami czy faszerowane. Ma

Czytaj dalej

Truskawkowa awangarda, czyli nie tylko na słodko

Autor:

Najchętniej jedzone po prostu z cukrem lub śmietaną. Truskawki! Ale to dopiero początek smacznej historii delektowania się tymi pysznymi owocami! Odkryj na

Czytaj dalej

Sałatka Meksykańska z awokado i roszponką

Autor:

Jak przełamać rutynę w jadłospisie? Jak dostarczyć organizmowi codziennej dawki witamin i mikroelementów bez czasochłonnego przyrządzania posiłku? Jak

Czytaj dalej

Spaghetti z zielonymi szparagami

Autor:

Przed wiekami rozkoszował się nimi sam rzymski wódz Juliusz Cezar. Dziś możemy je kupić równiutko ułożone w pęczkach na straganach lub sklepowych pó

Czytaj dalej

Fondue serowe

Autor:

Przedstawiamy przepis ana serowe fondue z bagietką żurawinową własnego wypieku.

Czytaj dalej

O sałatkach i sałatach

Autor:

Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te so

Czytaj dalej

Tygodnie dedykowane szparagom

Autor:

Kiedy ostatni śnieg topnieje na szczytach gór w dolinach Południowego Tyrolu/Südtirol rozkwita wiosna, a wraz z nią rozpoczyna się sezon na szparagi. Szcz

Czytaj dalej

Impreza ze smakiem

Autor:

Prywatka, przyjęcie, parapetówka, urodziny, imieniny, a może po prostu impreza? Nazwa nie jest ważna – ważna jest dobra zabawa i dobre jedzenie. Czym

Czytaj dalej

Sałatka z soczewicy

Autor:

Soczyste pomidory, chrupiąca kapusta pekińska, złocista kukurydza, ostra cebula, ogórki, kawałki mięciutkiego kurczaka, a wszystko skąpane w pysznym sosi

Czytaj dalej

Sezon na wiosenne sałatki czas zacząć

Autor:

Wiosna za oknem zachęca do wzmożonej aktywności fizycznej na świeżym powietrzu i otwiera sezon na zdrowe i lekkie przekąski. Jedni jedzą sałatki ze wzgl

Czytaj dalej

Seekh Kebab

Autor:

Karnawał to czas rozpusty – szalonych balów do samego rana, wystawnych kolacji, zakręconych prywatek i… wspaniałości serwowanych naszym kubkom

Czytaj dalej

Szukaj

Regeneracja i skuteczna ochrona - klucze do jesiennej pielęgnacji

Autor:
Regeneracja i skuteczna ochrona - klucze do jesiennej pielęgnacji

W centrum jesiennej pielęgnacji jest skuteczna regeneracja i ochrona skóry. Eksperci wskazują, że niezastąpiona kombinacja składników ak

Czytaj dalej
Udostępnij:

KASZA JAGLANA – SPRZYMIERZENIEC NASZEGO ZDROWIA I URODY

Autor:
KASZA JAGLANA – SPRZYMIERZENIEC NASZEGO ZDROWIA I URODY

Jest lekkostrawna i dobrze przyswajalna. Obfituje w ważne witaminy i składniki mineralne: witaminę E, witaminy z grupy B, magnez i lecytynę. Dostarcza krzem

Czytaj dalej
Udostępnij:

Miód – naturalny składnik w kosmetykach i pielęgnacji zdrowia

Autor:
Miód – naturalny składnik w kosmetykach i pielęgnacji zdrowia

Miód od wieków jest ceniony nie tylko jako smaczny i zdrowy dodatek do diety, ale także jako potężny składnik w pielęgnacji urody i zdrowia.

Czytaj dalej
Udostępnij:

25 października Dniem Kundelka

Autor:
25 października Dniem Kundelka

Dzień Kundelka przypada 25 października. To dla opiekunów psów kolejna okazja, by podziękować swoim pupilom za radość, którą wnoszą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Potęga dobrych nawyków – jak sprawić, by świat był czystszy i piękniejszy?

Autor:
Potęga dobrych nawyków – jak sprawić, by świat był czystszy i piękniejszy?

Odpowiedzi na to pytanie postanowiła udzielić firma Henkel poprzez akcję edukacyjną „Czystszy, piękniejszy świat zaczyna się od nas”, kt&oacu

Czytaj dalej
Udostępnij: