Jak zrobić dobrą domową pizzę?

Autor:rm

Pizza to jedno z najpopularniejszych na świecie dań, które występuje w rozmaitych odmianach. Poniżej kilka porad, dzięki którym przyrządzimy ją sa

Czytaj dalej
Udostępnij:

Bez jakich składników ser koryciński nie powstanie?

Autor:rm

Ser koryciński to jeden z regionalnych przysmaków Podlasia, wyrabiany według tradycji zachowanych w gminie Korycin. Jego produkcja opiera się na prostych, natur

Czytaj dalej
Udostępnij:

Nie tylko w wakacje: urządź grillowe party na koniec lata

Autor:rm

Wakacje powoli dobiegają końca. Ale nie przejmuj się, wraz z nimi wcale nie musi przeminąć ani dobra pogoda, ani dobry humor. By uprzyjemnić sobie i swoim blisk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kulinarne trendy 2015 w Krakowie

Autor:rm

Krakowska kuchnia jest zróżnicowana i… najlepiej smakuje w Krakowie. Planując wakacje w tym miejscu, warto pamiętać o zarezerwowaniu czasu na obia

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sekrety parzenia kawy za pomocą french pressu

Autor:rm

French press, francuska praska, zaparzacz do kawy, zaparzacz tłokowy – to bardzo różne nazwy, pod którymi kryje się jednak to samo urządzeni

Czytaj dalej
Udostępnij:

Potrawy mięsne inspirowane jesienią

Autor:rm

Jesień to czas polowań i świąt myśliwskich – nic więc dziwnego, że w tym czasie zajadamy się potrawami przygotowanymi na bazie mięsa. Tym bardziej, że po

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak gotować w garnkach na parę?

Autor:rm

Gotowanie w garnkach na parę jest ostatnio coraz popularniejsze – wszyscy doceniają bowiem szybkość i smak przyrządzonych w ten sposób potraw! Jak je właś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak przechowywać sery dojrzewające

Autor:

Polacy kochają sery. I to nie tylko tradycyjne, żółte. Coraz częściej bowiem sięgamy po nowe gatunki, szczególnie pleśniowe sery podpuszczkowe. Aby zachowały on

Czytaj dalej
Udostępnij:

Uwaga na to, co jesz w upały!

Autor:

Upały nie sprzyjają obżarstwu. Kiedy temperatura sięga 30 stopni w pierwszej kolejności powinniśmy odstawić tzw. bomby dietetyczne, to one sprawiają, że stajemy

Czytaj dalej
Udostępnij:

Owocowa ofensywa

Autor:

Witaminowa bomba, nektar życia, dar natury to tylko niektóre z licznych atutów, jakie można wyliczać w przypadku owoców. Dobrze wiedzieć, ile korzyści ukrytych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zdrowie przez cały rok – dzięki polskim owocom

Autor:

Tradycyjne owoce, takie jak maliny, czarne porzeczki czy truskawki, uprawiane w przydomowych ogródkach lub na działkach, to jedno z najlepszych źródeł witamin

Czytaj dalej
Udostępnij:

Nie podawaj bigosu, czyli jak przyjąć gości na karnawałowym przyjęciu

Autor:

Karnawał, to dla większości z nas przyjęcia, bale, zabawa. Kiedy zdecydujemy się przyjąć gości we własnym domu, powinniśmy zrobić to z głową. Czasy nasiadówek p

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zrób to sam – domowe nalewki

Autor:Anna Ewelina Wilczyńska

Większość z nas zna przepis na jakąś nalewkę – od babci, mamy, cioci lub ze starej książki kucharskiej. Są to jednak zazwyczaj skrawki papieru upchnięte m

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Jak bezpiecznie korzystać z solarium?

Autor:

Powszechnie wiadomo jest, że to od słońca pochodzi cała energia tego świata. To promienie słoneczne sprawiają, że mamy więcej siły do działania. W pory roku, ki

Czytaj dalej
Udostępnij:

Swarovski i Gaultier – kreatywne partnerstwo

Autor:

Precyzja wykonania i dbałość o każdy detal, przyciągający wzrok blask i hipnotyzujące kolory – wszystko to sprawia, że kryształy sygnowane logiem Swarovsk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ogrody wertykalne

Autor:

Pionowe struktury, takie jak altanki, łuki, pergole pomagają stworzyć atmosferę otwartego ogrodu "pokoju" i pozwalają uzyskać więcej prywatności. Mogą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dlaczego warto samodzielnie przygotowywać detale na ślub i wesele?

Autor:

Zorganizowanie idealnego przyjęcia weselnego i uroczystości ślubu wymaga od narzeczonych a często również od rodziców, rodzeństwa czy najbliższych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Prawdziwa przyjemność gotowania tylko w najwyższej jakości naczyniach

Autor:

Łączenie różnych aromatów w jedną harmonijną całość to prawdziwa sztuka. Aby skosztować kulinarnych dzieł największych światowych mistrzów

Czytaj dalej
Udostępnij: