Festiwal kulinarny Lisbon Fish & Flavours

Autor:

Ku radości miłośników dobrego jedzenia, a zwłaszcza ryb i owoców morza, w połowie kwietnia odbędzie się największy festiwal kulinarny w Lizbonie – Lisbon

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kulinarne podróże z przyjaźnią w tle

Autor:

Czasem wykwintnie, czasem prosto, ale zawsze smacznie. Książka Evity de Gor i Gavina Baxtera to dwujęzyczny przewodnik kulinarny, który przyda się nie tylko w k

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wielkanocny poradnik

Autor:

Jak gotować jajka aby nie pękały, czym je faszerować, jak uratować przesolony żurek? Tych i wielu innych porad udziela szef kuchni marki Knorr, Piotr Murawski.

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dieta wegetariańska

Autor:

Wokół diety wegetariańskiej narosło w naszym kraju wiele mitów. Jej przeciwnicy wskazują, że niesie za sobą ryzyko niedowitaminizowania i skazuje organizm na

Czytaj dalej
Udostępnij:

Tajemnice wina... najszlachetniejszego z alkoholi

Autor:dr Radosław Kożuszek

Kiedyś sporządzane jedynie w domowych gąsiorach lub kupowane marnej jakości w wiejskich sklepikach jako taki trunek. Dziś wina przeżywają w Polsce niesamowity r

Czytaj dalej
Udostępnij:

Herbata- wyjątkowy napój

Autor:dr Radosław Kożuszek

Herbaty otrzymuje się prawie z każdego rodzaju liści herbacianych, które poddaje się procesowi pełnej fermentacji w przypadku herbaty czarnej lub suszy bezpośre

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szampan- odrobina luksusu

Autor:dr Radosław Kożuszek

Sylwestrowa noc, luksus, romantyczna kolacja przy świecach, toasty, oświadczyny, celebrowanie prawdziwego święta, smak, zapach, bąbelki. Po prostu szampan. Jedy

Czytaj dalej
Udostępnij:

Pączki- ostatkowe ciasto

Autor: dr Radosław Kożuszek

Pączki są jednym z najbardziej tradycyjnych ciast polskich i nie może się bez nich obyć żadna zabawa karnawałowa. Okresem, kiedy szczególnie dużo zjada się pącz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Co drzemie w dżemie

Autor:

Pozamykane w zgrabnych słoiczkach, kuszą kolorowymi etykietami i obietnicą smaku jak z babcinej spiżarni. Jak jednak z szerokiej gamy produktów, często pozornie

Czytaj dalej
Udostępnij:

Studenckie menu

Autor:

Dowcipy o diecie studentów należą do klasyków humoru i satyry. Pogodzenie edukacyjnych obowiązków z finansowymi wyzwaniami, przed którymi staje młody człowiek m

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jabłka na zimowe zdrowie

Autor:Ewa Madaj

Lato to okres, w którym zjadamy dużo warzyw i owoców. Jesienią i zimą wybór jest znacznie mniejszy, jednak nie zapomnijmy, że jest to taki czas w roku, w którym

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak powstaje żółty ser?

Autor:

Zapiekanka, pizza, a może po prostu niezastąpiona kanapka? Co łączy te wszystkie dania? Otóż, żadnego z nich nie można sobie wyobrazić bez dodatku żółtego sera.

Czytaj dalej
Udostępnij:

Pasja gotowania, radość smakowania! Bo jedzenie zbliża ludzi...

Autor:

Smakuje to książka o potrawach i produktach spożywczych, ale przede wszystkim o pasji i miłości do jedzenia. Podzielona została na rozdziały odpowiadające róż

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Jak nadać wnętrzu skandynawski klimat?

Autor:

Skandynawski styl aranżacji wnętrza na dobre rozkochał w sobie polaków. Jeszcze 2-3 lata temu patrzyliśmy z dystansem na stonowane stylizacje mieszkań i domów.

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jakie są największe mity dotyczące pielęgnacji zębów? Sprawdź. Pewnie też, w nie wierzysz.

Autor:

Każdy chce mieć piękny, zdrowy uśmiech. To naturalne. Ale w swoich dążeniach do tego pięknego uśmiechu, często ulegamy obiegowym opiniom, które nie maja nic wsp

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak smog wpływa na nasze zdrowie?

Autor:

W Polsce z powodu smogu umiera rocznie prawie 45 tys. osób. W Europie szacuje się tę liczbę na ponad 400 tys., a na całym świecie na 3 miliony. Zanieczyszczone

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sportowa elegancja od Tommy'ego Hilfigera

Autor:

Tommy Hilfiger to ikona amerykańskiego stylu preppy, łączącego elegancję, luksus i sportowy luz. Projektant zaczął pracę bardzo wcześnie, zrezygnował ze studi&o

Czytaj dalej
Udostępnij:

5 unikalnych zegarków dla kobiet w rozsądnej cenie

Autor:

Funkcja użytkowa zegarka ma dziś coraz mniejsze znaczenie. Przyzwyczailiśmy się do sprawdzania godziny na telefonie, sama pozycja zegarka też została trochę zde

Czytaj dalej
Udostępnij: