Jabłeczna tradycja kulinarna

Autor:

Nareszcie są! Soczyste, pachnące i kipiące od witamin jabłka – smaczne owoce, które uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci. Możemy je jeść na

Czytaj dalej

Dietetyczne smaki – deser owocowy raj

Autor:

Lato to idealny czas na dostarczenie organizmowi porcji witamin pochodzących z naturalnych źródeł. Świeże owoce, zwłaszcza takie jak maliny, kiwi czy cyt

Czytaj dalej

Puszysty sernik na zimno

Autor:

Osoby będące na diecie również mogą sobie pozwolić na apetyczne przekąski. Wystarczy je odpowiednio przygotować, aby były zarówno dobre w smaku, jak i

Czytaj dalej

Melba – przysmak lata

Autor:Natalia Tyszka

Ten deser swoje imię zawdzięcza Nellie Melba. Po debiucie w 1887 roku w brukselskim Théâtre de la Monnaie, Nellie Melba przez przeszło 20 lat była jedną

Czytaj dalej

Muffiny z morelami i żurawinami

Autor:

Nie masz pomysłu na pyszny deser? Muffiny z morelami i żurawinami będą idealnym, a przy tym smacznym wyborem.

Czytaj dalej

Serek mascarpone z malinami, sorbetem z bazylii i koronkowymi tuiles

Autor:

Oto mój przepis na deser na wielki finał konkursu Le Menu de Cannes zorganizowanego przez firmę Electrolux. Sorbet z bazylii naprawdę powala na kolana. Spr

Czytaj dalej

Ciastka owocowe z kremem z serka mascarpone

Autor:

Ceniony szef kuchni i znany miłośnik jedzenia - Nigel Slater – podzieli się z widzami przepisami na łatwe i szybkie potrawy.

Czytaj dalej

Maliny – owoce, które powinny znaleźć się w Twojej kuchni

Autor:Natalia Tyszka

Latem lubimy zajadać się świeżymi, aromatycznymi owocami. Należą do nich zarówno truskawki, jak i maliny. Dziś przekonamy Was do tych drugich.

Czytaj dalej

Orzeźwiające koktajle owocowe

Autor:Natalia Tyszka

Kto z nas za nimi nie przepada? Nie ma nic lepszego niż w czasie upału napić się schłodzonego koktajlu owocowego. Z łatwością możemy przygotować go sa

Czytaj dalej

Różane muffiny z kremem

Autor:Paulina Szulc

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego to dziś proponujemy Wam różane muffiny z kremem.

Czytaj dalej

Ciasto marcepanowo-żurawinowe

Autor:

To już ostatni żurawinowy przysmak, jaki chcieliśmy Wam zaprezentować. Mamy nadzieję, że udało Wam się przygotować choć jedną naszą propozycję.

Czytaj dalej

Eklerki z bitą śmietaną i kremem żurawinowym

Autor:

Nie masz pomysłu na deser? Samodzielnie przygotowane eklery z pewnością będą strzałem w dziesiątkę. Zobacz, jak je przygotować!

Czytaj dalej

Tarteletki z budyniem waniliowym, makiem i żurawinami

Autor:

Podajemy przepis na pyszne tarteletki z budyniem waniliowym, makiem i żurawinami. Czas przygotowania wynosi ok. 1 godziny + czas potrzebny na wyrośnięcie cia

Czytaj dalej

Szukaj

Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód

Autor:
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód

W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?

Autor:
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?

Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak działa potrójny kwas hialuronowy?

Autor:
Jak działa potrójny kwas hialuronowy?

Potrójny kwas hialuronowy to król anti-agingu i regeneracji skóry. Jego popularność w kosmetyce zabiegowej nie gaśnie. To zdecydowanie n

Czytaj dalej
Udostępnij:

Regeneracyjna moc bursztynu

Autor:
Regeneracyjna moc bursztynu

 Bursztyn to niezwykle cenny surowiec w przemyśle kosmetycznym, który z roku na rok zyskuje coraz większe uznanie w oczach kosmetologów. Do

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak zwiększyć odporność organizmu na wiosnę? 5 sprawdzonych sposobów

Autor:
Jak zwiększyć odporność organizmu na wiosnę? 5 sprawdzonych sposobów

Wzmocnienie organizmu po zimie to absolutna konieczność, jeśli chcesz skutecznie bronić się przed infekcjami i wiosennym przesileniem. Kluczem do sukcesu j

Czytaj dalej
Udostępnij: