Zupa jarzynowa w Polsce i na świecie

Autor:rm

Zupa jarzynowa daje niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Można ją przygotować z wielu warzyw (zarówno świeżych, sezonowych, jak i mrożonych), pod

Czytaj dalej
Udostępnij:

Chłodniki niosące orzeźwienie w najgorętsze dni

Autor:rm

Pierwsze letnie upały sprawiają, że na polskich stołach pojawiają się zupy w wersji na zimno, czyli chłodniki. Do ich zrobienia wystarczą dostępne w każdym skle

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kulinarny fenomen pizzy. Jak wygląda jej historia?

Autor:rm

Kto potrafi sobie dzisiaj wyobrazić świat bez pizzy? Nie ma chyba nigdzie osoby, która nie raczyłaby się tym przysmakiem choć raz w życiu. Mówi si

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wzmacniająca zupa porowa

Autor:

Zupa z porów to danie popularne w krajach skandynawskich. W Polsce to warzywo niedoceniane, a wiele osób kojarzy go tylko jako składnik włoszczyzny. Tymczasem o

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kurczak w sosie musztardowym ze szpinakiem

Autor:

Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło – jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Klasyczne roladki wołowe

Autor:

Gdy jest piękna pogoda i świeci słońce, nie mamy ochoty na obiad. Inaczej jest jesienią i zimą – wtedy widok gorącego i sycącego posiłku na talerzu jest t

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kremowa zupa pomidorowa z aromatem cytrusów

Autor:

Rozgrzewają nas w chłodne jesienne popołudnia. Gromadzą przy rodzinnym stole najbliższe nam osoby. Szybkie w przygotowaniu, pozwalają zaspokoić ich apetyty. Prz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Lunch – Zupa z modrej kapusty z wędzoną piersią kaczki

Autor:

W jesienne południe, gdy już powoli zapomnimy o pysznym śniadaniu, warto zasiąść do rozgrzewającej królowej polskiej kuchni – zupy. Żeby nie popaść w roso

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ziemniaczki z kwaśną śmietaną

Autor:

Ziemniaczki pachnące koperkiem…taki dodatek do drugiego dania zwabi do stołu całą rodziną! Przyrządzić je pomoże nowy Fix Knorr Wiejskie ziemniaczki z kop

Czytaj dalej
Udostępnij:

Roladki z soli i pora w sosie szafranowo-żurawinowym

Autor:

Każdy z nas potrafi skojarzyć reklamy past do zębów z fluorem. Niewielu jednak wie, że naturalnym źródłem tego pierwiastka są ryby i owoce morza. Fluor wzmacnia

Czytaj dalej
Udostępnij:

Salata rzymska z jabłkami, chrupiącym bekonem i żurawinowym dressingiem

Autor:

Jedząc niektóre owoce i warzywa, np. jabłka, można wybielić sobie zęby. Podczas gryzienia działają one jak szczoteczka, oczyszczając zęby z osadu i płytki nazęb

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jesienna zapiekanka z cukinią

Autor:

Na chłodne, jesienne popołudnia dobrze zjeść coś pożywnego i rozgrzewającego. Świetnym pomysłem na obiady są różnego rodzaju zapiekanki przygotowane z sezonowyc

Czytaj dalej
Udostępnij:

Tuńczyk w przyprawach, z papryką, fasolką i bazylią

Autor:

Gotuj jak masterchef! Uczestnicy najtrudniejszego telewizyjnego konkursu kulinarnego umiejętnie łączą zastosowanie niezwykłych technik i wyśmienite smaki. Preze

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Jak bezpiecznie korzystać z solarium?

Autor:

Powszechnie wiadomo jest, że to od słońca pochodzi cała energia tego świata. To promienie słoneczne sprawiają, że mamy więcej siły do działania. W pory roku, ki

Czytaj dalej
Udostępnij:

Swarovski i Gaultier – kreatywne partnerstwo

Autor:

Precyzja wykonania i dbałość o każdy detal, przyciągający wzrok blask i hipnotyzujące kolory – wszystko to sprawia, że kryształy sygnowane logiem Swarovsk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ogrody wertykalne

Autor:

Pionowe struktury, takie jak altanki, łuki, pergole pomagają stworzyć atmosferę otwartego ogrodu "pokoju" i pozwalają uzyskać więcej prywatności. Mogą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dlaczego warto samodzielnie przygotowywać detale na ślub i wesele?

Autor:

Zorganizowanie idealnego przyjęcia weselnego i uroczystości ślubu wymaga od narzeczonych a często również od rodziców, rodzeństwa czy najbliższych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Prawdziwa przyjemność gotowania tylko w najwyższej jakości naczyniach

Autor:

Łączenie różnych aromatów w jedną harmonijną całość to prawdziwa sztuka. Aby skosztować kulinarnych dzieł największych światowych mistrzów

Czytaj dalej
Udostępnij: