Ser i wino – dobrana para

Autor:rm

Do wspaniałych smaków sera i wina nie trzeba raczej nikogo przekonywać. Oba produkty powstają w skutek procesu fermentacji i wraz z upływem czasu osiągaj

Czytaj dalej
Udostępnij:

Aluminium czy stal - co wybrać do nowoczesnej kuchni

Autor:rm

Kilka lat temu dosyć głośno było o garnkach aluminiowych, które z hukiem wyrzucała z restauracyjnych kuchni pewna restauratorka. W końcu stare aluminium

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsze ciasta owocowe

Autor:rm

Jesień to idealna pora na kulinarne eksperymenty i wypróbowywanie nieznanych dotąd połączeń w kuchni. „Wyśmienite ciasta owocowe” to najnowsza propo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Słodkie przekąski na chłodne dni – przepisy szybkie, łatwe i przyjemne

Autor:rm

Gdy za oknem panuje chłód, a temperatura spada, przychodzi ochota na coś słodkiego, by poprawić sobie nastrój w jesienno-zimowe dni. W takich momentach świetnie

Czytaj dalej
Udostępnij:

Do święconki i na wielkanocny stół – pamiętajmy o chrzanie!

Autor:

Chrzan jest jednym z nieodłącznych elementów wielkanocnej tradycji – obecny w święconce symbolizuje siłę witalną, którą ma nam zapewnić na cały rok. S

Czytaj dalej
Udostępnij:

Naturalna kuchnia Małgorzaty Puzio

Autor:

"Kuchnia naturalna" to książka kucharska i poradnik autorstwa Małgorzaty Puzio. Czytelnicy znajdą w niej ponad 100 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy, z który

Czytaj dalej
Udostępnij:

Foodtrucki czyli zdrowe i smaczne szybkie jedzenie

Autor:Paweł Miłosz

Jedzenie na telefon Gdańsk Oliwa. Foodtruck to nic innego jak nieduża ciężarówka przystosowana do przygotowywania i podawania jedzenia. Moda na takowe do Polsk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wybieramy suszarkę do owoców i warzyw

Autor:

W trakcie świąt jak zapewne co roku wiele osób denerwowało się, że składnikiem wielu wigilijnych potraw suszonki, a w szczególności grzyby, potrafią kosztować m

Czytaj dalej
Udostępnij:

3 zasady, których warto nauczyć się od wegetarian

Autor:

Odżywianie się wyłącznie owocami, które spadły z drzewa, całkowita rezygnacja z potraw gotowanych, czy jedzenie jedynie kiełków zbóż i warzyw – kontrowe

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kupony na darmowe posiłki

Autor:

Oczywiste jest to, że odpowiednie wyżywienie jest dla każdego z nas bardzo ważne. Warto jest podkreślić, że wiele z naszych problemów związanych z organizmem

Czytaj dalej
Udostępnij:

Aby się zdrowo odżywiać, trzeba zdrowo gotować

Autor:

Coraz chętniej zdrowo się odżywiamy, a co za tym idzie coraz chętniej zdrowo gotujemy. By przygotowywane potrawy rzeczywiście były lekkostrawne, trzeba kupić

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sekrety orientalnej kuchni

Autor:

Orientalna kuchnia już dawno podbiła serca wielu Polek. Jest smaczna, wyjątkowo aromatyczna, a jednocześnie bardzo zdrowa. Egzotyczne składniki oraz mieszanki w

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zioła, które inspirują

Autor:

Przyprawy ziołowe stanowią podstawę kuchni europejskiej. Są niezastąpionymi, niezwykle aromatycznymi składnikami do zup, sałatek i potraw mięsnych. Nie tylko po

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Jak bezpiecznie korzystać z solarium?

Autor:

Powszechnie wiadomo jest, że to od słońca pochodzi cała energia tego świata. To promienie słoneczne sprawiają, że mamy więcej siły do działania. W pory roku, ki

Czytaj dalej
Udostępnij:

Swarovski i Gaultier – kreatywne partnerstwo

Autor:

Precyzja wykonania i dbałość o każdy detal, przyciągający wzrok blask i hipnotyzujące kolory – wszystko to sprawia, że kryształy sygnowane logiem Swarovsk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ogrody wertykalne

Autor:

Pionowe struktury, takie jak altanki, łuki, pergole pomagają stworzyć atmosferę otwartego ogrodu "pokoju" i pozwalają uzyskać więcej prywatności. Mogą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dlaczego warto samodzielnie przygotowywać detale na ślub i wesele?

Autor:

Zorganizowanie idealnego przyjęcia weselnego i uroczystości ślubu wymaga od narzeczonych a często również od rodziców, rodzeństwa czy najbliższych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Prawdziwa przyjemność gotowania tylko w najwyższej jakości naczyniach

Autor:

Łączenie różnych aromatów w jedną harmonijną całość to prawdziwa sztuka. Aby skosztować kulinarnych dzieł największych światowych mistrzów

Czytaj dalej
Udostępnij: