Ciasto w czekoladzie z kremem waniliowym i żurawiną

Autor:

Czekolada...Może być mleczna, gorzka albo biała, ale niezależnie od rodzaju jest niezbędnym składnikiem świątecznych ( i nie tylko) smakołyków. Może

Czytaj dalej

Dip serowy do nachosów i innych przekąsek

Autor:

Znajomi złożyli ci niezapowiedzianą wizytę, a ty nie masz zielonego pojęcia, czym ich ugościć? Sprytnym rozwiązaniem może okazać się zaserwowanie dip

Czytaj dalej

Makaron nitki ze szpinakiem - bomba witaminowa

Autor:

Już średniowieczni Persowie znali zalety bogatego w witaminy szpinaku. Poprawia ukrwienie skóry, kondycję włosów, reguluje poziom cholesterolu, rozszerza

Czytaj dalej

Z kuchnia indyjskiej - pierożki Veg Samosa

Autor:

W swoich jesiennych poszukiwaniach kulinarnych warto wybrać się do… Indii! Choć kraj ten kojarzony jest głównie z gorącym klimatem zwrotnikowym, to

Czytaj dalej

Przepis na sycącą zupę serowo-cebulową

Autor:

W pochmurne i zimne dni nic nie rozgrzewa lepiej niż zupa serowo-cebulowa. Jej przygotowanie nie wymaga wiele wysiłku, a smak jest po prostu niebiański. Zupa

Czytaj dalej

Pstrąg faszerowany szpinakiem z suszonymi pomidorami

Autor:

W krajach śródziemnomorskich ryby są jednym z podstawowych składników nie tylko dań obiadowych, ale także lekkich kolacji i smacznych przekąsek. Mieszka

Czytaj dalej

Macaroni peperoni

Autor:

Pyszne i szybkie to idealne połączenie. W szczególności dla tych, którzy po przyjściu z pracy nie mają już siły na gotowanie. Wystarczy raptem kilka sk

Czytaj dalej

Carpaccio z łososia z kozim serem

Autor:

Wpływy różnych tradycji kulinarnych mieszają się ze sobą tworząc wyjątkowe smaki. Przykładem jest tutaj połączenie klasycznego włoskiego carpaccio z

Czytaj dalej

Gulasz wołowy z chilli i sosem sojowym

Autor:

Kuchnia jest sercem naszego domu, to tutaj spędzamy większość czasu chcąc uraczyć naszych domowników pysznymi oraz atrakcyjnie przyrządzonymi potrawami.

Czytaj dalej

Poncz imbirowy

Autor:

Korzeń imbiru nie bez powodu jest jedną z roślin najdłużej stosowanych w lecznictwie. Przede wszystkim jest bogaty w niezbędne mikroelementy: wapń, magne

Czytaj dalej

Przepis na wieczór z Beaujolais Nouveau

Autor:

Trzeci czwartek listopada każdego roku to wyjątkowy dzień dla smakoszy Beaujolais Nouveau i wielbicieli kuchni francuskiej, której specjałów na stole tego

Czytaj dalej

Włoskie inspiracje kulinarne - Bruschetta

Autor:

Moda na śródziemnomorskie dania opanowała nie tylko Europę, ale i cały świat. Dotarła także do kraju nad Wisłą, wzbogacając polskie stoły o niezwykl

Czytaj dalej

Deser na bazie koziego sera

Autor:

Coraz częściej doceniamy smak i właściwości zdrowotne kozich serów, ale nadal rzadko kojarzymy je z deserami. Nic bardziej błędnego. Okazuje się, że

Czytaj dalej

Szukaj

Meble designerskie – podkreśl styl swoich wnętrz

Autor:
Meble designerskie – podkreśl styl swoich wnętrz

Aranżacja wnętrz to sztuka, która pozwala wyrazić osobowość i styl domowników. Aby każde pomieszczenie stało się wyjątkowe i funkcjonalne

Czytaj dalej
Udostępnij:

SOS dla skóry atopowej - jak przygotować kąpiel, by nawilżyć i ukoić podrażnioną skórę?

Autor:
SOS dla skóry atopowej - jak przygotować kąpiel, by nawilżyć i ukoić podrażnioną skórę?

Zmagasz się z problemem skóry atopowej? Zauważasz, że jest ona sucha i szorstka, jednak nie wiesz, jak łagodzić kolejne podrażnienia? Rozwiązanie jest s

Czytaj dalej
Udostępnij:

Niszowe perfumy damskie- dlaczego warto w nie zainwestować?

Autor:
Niszowe perfumy damskie- dlaczego warto w nie zainwestować?

Rynek perfumeryjny obfituje w różnorodne zapachy, a półki sklepowe są pełne masowych produktów. Jednak prawdziwe skarby znajdują się w świecie niszowy

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak planować tygodniowe menu z dostawą do domu?

Autor:
Jak planować tygodniowe menu z dostawą do domu?

Porady dla zapracowanych mam

Czytaj dalej
Udostępnij: