Pesto z penne – minimum wysiłku, maksimum smaku!
Składniki:
- 100 gram rukoli
- pestki dyni
- ząbek czosnku
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- ½ szklanki startego parmezanu
- sól, pieprz
- Międzybrodzki Makaron – rurki pene
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie 8 minut. Po odsączeniu warto go skropić odrobiną oleju – nie będzie się kleił i nie będzie pił wody. Rukolę razem z pestkami dyni, czosnkiem, oliwą oraz startym parmezanem należy rozdrobnić blenderem. Sól i pieprz dodajemy dla smaku. Miksujemy, aż uzyskamy konsystencje małych ziarenek. Rurki pene gotujemy na al dente, a następnie odcedzamy. Na koniec mieszkamy nasz makaron razem z sosem pesto.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma makaron z seremŁyżka parmezanu kcal
Wersja do druku
Szukaj
Co powinnaś wiedzieć o ochronie przeciwsłonecznej? 3 fakty na temat SPF
Czego potrzebuje skóra wiosną i latem? Zdecydowanie nawilżenia i regeneracji, ale także bardzo skutecznej ochrony przeciwsłonecznej. Kosmetolodzy wsk
Jakie gadżety reklamowe na targi?
Targi handlowe stanowią istotną platformę dla firm, aby promować swoje produkty i usługi, nawiązywać kontakty biznesowe oraz budować swoją markę. Jedn
Glinka kosmetyczna - dlaczego warto wykorzystywać ten składnik?
Glinki kosmetyczne, stosowane już w starożytności, zapewniały piękną skórę i gładkie ciało zarówno kobietom, jak i mężczyznom. W składzie znajduj
Produkty Danio – rozkoszna kremowość w kubeczku, saszetce lub butelce
Coraz więcej osób zwraca uwagę nie tylko na smak, ale również na jakość i wartość odżywczą produktów spożywczych. Producenci żyw
Medycyna estetyczna - poznaj kilka przykładowych zabiegów
Dla niektórych osób wygląd zewnętrzny odgrywa znaczącą rolę w życiu społecznym oraz zawodowym. Dążenie do ideału piękna skłania wiele