Receptura na 4 porcjeWarzywa do... makaronów HORTEX 1 opakowaniePomidory Pelati 500 ml (2 szklanki)Oliwa z oliwek 3 łyżkiTaglatelle 500 gTarty drobno ser parmezan 4 łyżkiSólPieprz biały mielonyListki świeżej bazylii Przygotowanie warzyw w sosie pomidorowym:Pomidory Pelati bardzo dokładnie zmiksować.Mrożonkę Warzywa do... makaronów HORTEX (bez rozmrażania) wsypać na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju, dodać 100 ml wody, dusić przez 5-7 minut. Pod koniec duszenia dodać zmiksowane pomidory. Dusić do momentu zagotowania się przecieru pomidorowego. Doprawić do smaku solą, pieprzem.Sposób podania: Do gorących warzyw dodać ugotowane na pół twardo taglatelle i wymieszać tak aby sos z warzywami obtoczył cały makaron. Tak przygotowaną potrawę wyłożyć na głęboki talerz i posypać parmezanem. Udekorować listkami świeżej bazylii.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku