Ilość porcji dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 30 minut + czas marynowania.

Niezbędne składniki:

2 polędwiczki wieprzowe
100 g suszonej żurawiny
200 ml czerwonego wina
 2-3 Å‚yżki chrzanu
1 szalotka
1 łyżka masła

Przyprawy KAMIS:
5-7 owoców jałowca
1 łyżeczka rozmarynu
Przyprawa „Schab pieczony z żurawinÄ…”
Pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

PolÄ™dwiczki pokroić na plastry, lekko rozgnieść rÄ™kÄ…, oprószyć przyprawÄ… Schab pieczony z żurawinÄ…, odstawić w chÅ‚odne miejsce na kilka godz. Medaliony podsmażyć, zdjąć z patelni. Na maÅ›le podsmażyć cebulÄ™, dodać czerwone wino, rozmaryn, jaÅ‚owiec, żurawinÄ™, gotować na maÅ‚ym ogniu kilka minut. Pod koniec dodać chrzan, doprawić do smaku. Do sosu dodać miÄ™so, gotować razem 2-3 minuty 


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma kotlet mielony

Wersja do druku