Składniki: Filety śledziowe w sosie pomidorowym, sałata lodowa, świeża papryka, ser cheddar, tortilla.

Dresing:

Sos pomidorowy ze śledzi wymieszać z kolendrą i doprawić tabasco

Sposób przygotowania:

Lodową sałatę umyć i porwać w kawałki, świeżą kolorową paprykę pokroić w kostkę i wymieszać wszystkie składniki ze śledziami. Ser cheddar zetrzeć na grubych wiórkach, tortillę pokroić w cienkie paski o szerokości 0,5 cm i długości 2 cm, skropić sokiem z cytryny i ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec w temp. 200 C do uzyskania jasno złotego koloru, ostudzić. 1/3 wymieszać z sałatką pozostałe 2/3 posypać na wierzch sałatki z serem cheddar .



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku