Autorem przepisu jest Andrzej Polan, wielokrotnie utytułowany kucharz, szef kuchni hotelu Novotel Warszawa Airport, autor książki "Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana".

Składniki:

Migdały mielone 440g
Cukier puder 400g
Kakao 50g
Białka 6szt
Cukier kryształ 70g

BiaÅ‚ka ubijamy na sztywno dodajÄ…c cukier krysztaÅ‚. PozostaÅ‚e skÅ‚adniki sypkie czyli kakao, migdaÅ‚y i cukier puder Å‚Ä…czymy razem i dodajemy do biaÅ‚ek delikatnie mieszajÄ…c. Za pomocÄ… cukierniczego worka do kremów wyciskamy okrÄ…gÅ‚e ciasteczka o Å›rednicy 2-3cm  na papier pergaminowy, odstawiamy na 10 minut aby odpoczęły i wypiekamy w piecu w temp. 180 stopni okoÅ‚o 12 minut.