Boże Narodzenie to taki moment w roku, kiedy przystajemy w biegu, aby delektować się każdą chwilą spędzaną z najbliższymi. Wprowadzeni w magiczny nastrój dokładamy starań, by zachwycić ich wyjątkowymi, uroczystymi potrawami. Komponując świąteczne menu pamiętajmy o tradycyjnych filetach śledziowych.

Składniki:

Śledź po korsarsku,

sałata roszponka,

kiełki słonecznika,

śliwki marynowane,

melisa cytrynowa,

grapefruit,

zielony pieprz.

Dresing: oliwę ze śledzika wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą.

Sposób przygotowania:

Umyć sałatę, kiełki i wysuszyć, wymieszać ze śledzikiem i śliwkami pokrojonymi w ćwiartki, grapefruit obrać i wyciąć kawałki bez błon. Wszystkie składniki wymieszać z dresingiem i udekorować liskami melisy cytrynowej.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku