Przepis na 4 porcje. Czas przygotowania wynosi 20 minut. Czas oczekiwania to 30 minut. Liczba kalorii w 1 porcji: 456.

Składniki:

2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego Winiary
Ziarenka Smaku Winiary
Sos tatarski Winiary
2 pstrÄ…gi patroszone
1 jajko
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki miodu
pieprz

Przygotowanie:

PstrÄ…gi naciąć i delikatnie zdjąć skórÄ™. MiÄ™so oddzielić od oÅ›ci, a nastÄ™pnie zmiksować z Majonezem, jajkiem, Ziarenkami Smaku i pieprzem. Dodać pÅ‚atki migdaÅ‚owe, miód i natkÄ™ pietruszki. Doprawić do smaku. SkórÄ™ pstrÄ…ga oprószyć Ziarenkami Smaku, napeÅ‚nić farszem, uformować rybÄ™ FoliÄ™ aluminiowÄ… posmarować olejem, uÅ‚ożyć rybÄ™, zawinąć dokÅ‚adnie uÅ‚ożyć w naczyniu do zapiekania, podlać 0,5 szkl. wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200˚C, piec 30 minut. Podawać na zimno pokrojony na porcje z Sosem tatarskim.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii majÄ… czekoladowe jajeczka
dressing

Wersja do druku