Przepis na 4 porcje. Czas przygotowania wynosi 20 minut. Czas oczekiwania to 35 minut. Liczba kalorii w 1 porcji: 331.

Składniki:

1 Sos grzybowy Winiary
1 kostka Bulionu grzybowego Winiary
1 cebula
500 g pieczarek
1 łyżek masła
2 łyżki oleju
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
pieprz
3/4 szkl. kaszy gryczanej
3/4 szkl. kaszy jęczmiennej
1 łyżka masła

Przygotowanie:

Cebulę i pieczarki obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle oleju. Dodać kostkę grzybową i dusić do odparowania płynu. Sos rozprowadzić w 400 ml wody i połączyć z pieczarkami. Gotować na wolnym ogniu 5 minut. Dodać natkę pietruszki, doprawić pieprzem. Kaszę ugotować razem posolonej wodzie z dodatkiem masła. Wyłożyć na półmisek i polać sosem.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku