Przepis na 4 porcje. Czas przygotowania wynosi 30 minut. Czas oczekiwania to 60 minut. Liczba kalorii w 1 porcji: 68.

Składniki:

2 kostki Bulionu grzybowego Winiary
Przyprawa w płynie Maggi
6 kapeluszy suszonych grzybów
1 cebula
1 marchew
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz
Łazanki:
5 łyżek mąki
1 jajko
sól

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć w szklance wody, następnie ugotować w wodzie, w której się moczyły dodając warzywa. Grzyby wyjąć, pokroić w paseczki. Wywar uzupełnić wodą, wrzucić kostki bulionowe. Zagotować, doprawić Maggi i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Podawać z łazankami.
Łazanki: Z mąki, jajka i soli zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, pokroić paski 2 cm i kroić na kwadraty. Ugotować w wrzącej posolonej wodzie.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma marchew zasmażona

Wersja do druku