Przepis na 5 porcji. Czas przygotowania wynosi 35 minut. Czas oczekiwania to 60 minut. 1 porcja to 299 kalorii.
Składniki:

 1 Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa Instant Winiary
 200 g Å›liwek kalifornijskich bez pestek
 Ciasto:
 150-200 g mÄ…ki
 1 żółtko
 100 ml wody letniej
 1 Å‚yżka oleju

Przygotowanie:

Śliwki namoczyć we wrzącej wodzie, następnie odsączyć i ostudzić. Wodę zachować do barszczu.
Ciasto: Z podanych składników przygotować ciasto, rozwałkować i pokroić na kwadraty 3x3 cm. Układać po śliwce i zlepiać po przekątnej. Gotować w lekko posolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z Barszczem czerwonym przygotowanym z dodatkiem wody od śliwek.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku