Porcja dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 35 minut + czas marynowania.

Składniki:

600 g piersi z gęsi
200 ml czerwonego wina
2 łyżki miodu
2 łyżki maku
50 ml oliwy
75 g masła
3 łyżki konfitury z borówek

Produkty KAMIS:

3 łyżki Octu balsamicznego
1 łyżka Rozmarynu
Pieprz czarny młotkowany
Sól morska w młynku

Sposób przygotowania:

Piersi z gęsi oprószyć rozmarynem i solą morską, dodać miód, ocet balsamiczny, oliwę, dobrze wymieszać i odstawić na 36 godz. Zamarynowaną gęś obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni a następnie wstawić do piekarnika na 140 st. na ok. 15-20 minut.

Sos: Wino wlać na patelnię, dodać mak, gotować ok. 10 minut. Dodać borówkę, pieprz młotkowany, na koniec zimne masło i dokładnie wymieszać trzepaczką. Doprawić do smaku solą morską.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku