Porcja dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 40 minut.

Składniki:

600 g dzwonków z karpia
½ pÄ™czka wÅ‚oszczyzny
1 cebula.
75 g rodzynek
2-3 łyżki soku z cytryny
50 g masła

Przyprawy KAMIS:

Ziele angielskie
Liść laurowy
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w piórka, włoszczyznę w słupki. Warzywa włożyć do brytfanny, podlać wodą, dodać przyprawy, masło i dusić aż będą miękkie. Następnie do warzyw włożyć sprawioną rybę, przykryć ją warzywami, dodać rodzynki, sok z cytryny. Dusić na małym ogniu ok. 12 min. Podawać na półmisku z warzywami i sosem z duszenia.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku