Porcja dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 2 godziny i 30 minut.

Składniki:

400 g filetów ze śledzi
2 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
50 ml czerwonego wina
3 łyżki oleju

Przyprawy KAMIS:
5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
5 Goździków
1 łyżeczka Cynamonu mielonego
1 łyżeczka Imbiru mielonego

Sposób przygotowania:

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać czerwone wino, koncentrat pomidorowy, dusić kilka minut, pod koniec dodać utarte w moździerzu wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać. Namoczone śledzie przykryć farszem i odstawić na 24 godz. w chłodne miejsce.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Czy można jeść śledzie codziennie
Ile kalorii ma szczupak faszerowany

Wersja do druku