Indyk w orzechach
Składniki:
600 g piersi z indyka
100 g włoskich orzechów
1 jajko
3 łyżki oleju
Przyprawy KAMIS:
2 łyżeczki Majeranku
Pieprz biały mielony
Sól morska w młynku
Sposób przygotowania:
Indyka pokroić na 2-3 duże kawałki, oprószyć majerankiem, pieprzem, solą, panierować w jajku i zmielonych włoskich orzechach. Mięso obsmażyć na patelni, a następnie wstawić do piekarnika na 10 minut w temp. 160 st. Podawać z modrą kapustą.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Skrzydło z indyka pieczone kalorieWersja do druku
Szukaj
Co powinnaś wiedzieć o ochronie przeciwsłonecznej? 3 fakty na temat SPF
Czego potrzebuje skóra wiosnÄ… i latem? Zdecydowanie nawilżenia i regeneracji, ale także bardzo skutecznej ochrony przeciwsÅ‚onecznej. Kosmetolodzy wsk
Jakie gadżety reklamowe na targi?
Targi handlowe stanowią istotną platformę dla firm, aby promować swoje produkty i usługi, nawiązywać kontakty biznesowe oraz budować swoją markę. Jedn
Glinka kosmetyczna - dlaczego warto wykorzystywać ten składnik?
Glinki kosmetyczne, stosowane już w starożytnoÅ›ci, zapewniaÅ‚y piÄ™knÄ… skórÄ™ i gÅ‚adkie ciaÅ‚o zarówno kobietom, jak i mężczyznom. W skÅ‚adzie znajdujÄ
Produkty Danio – rozkoszna kremowość w kubeczku, saszetce lub butelce
Coraz wiÄ™cej osób zwraca uwagÄ™ nie tylko na smak, ale również na jakość i wartość odżywczÄ… produktów spożywczych. Producenci żyw
Medycyna estetyczna - poznaj kilka przykładowych zabiegów
Dla niektórych osób wyglÄ…d zewnÄ™trzny odgrywa znaczÄ…cÄ… rolÄ™ w życiu spoÅ‚ecznym oraz zawodowym. Dążenie do ideaÅ‚u piÄ™kna skÅ‚ania wiele