Porcje dla dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 25 minut.

Składniki:

400 g łososia
150 g mrożonych borowików
4 kalarepki
1/2 cebuli
200 ml śmietanki 30%
3 łyżki oliwy
30 g masła

Przyprawy KAMIS:
Pieprz cytrynowy
Estragon
Sól morska

Sposób przygotowania:

Łososia pokroić w grubą kostkę, oprószyć pieprzem cytrynowym, obsmażyć na oliwie, zdjąć z patelni. Na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i borowiki, po kilku minutach dodać śmietankę, estragon i sól morską. Gotować na małym ogniu 5 minut. Pod koniec dodać kawałki łososia. Podawać w wydrążonej, zblanszowanej kalarepce.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku