Porcja dla 4-6 osób. Czas przygotowania wynosi 60 minut.

Składniki:

500 g mrożonych maślaków
1/4 pęczka włoszczyzny
200 g ziemniaków
1 cebula
50 g masła
100 ml śmietanki 30%

Przyprawy KAMIS:

4 Liście laurowe
3-5 szt. Ziela angielskiego
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Sposób przygotowania:

Włoszczyznę pokroić w paski, zalać wodą i ugotować wywar. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie. Cebulkę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, dodać pokrojone w grube paski maślaki. Wszystko smażyć jeszcze przez kilka minut a następnie przełożyć do wywaru. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec wlać śmietanę, doprawić pieprzem i solą.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma ziemniak młody gotowany
Ile kalorii ma ugotowany ziemniak

Wersja do druku