Już od lipca, przez okres całych wakacji od poniedziałku do soboty Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa oraz mistrzowie kuchni restauracji Wave, zapraszają wszystkich gości w egzotyczną morską przygodę.
Szefowie kuchni nie tylko uraczą podniebienia gości oryginalnymi smakami ciekawych ryb i owoców morza, ale również przekażą tajniki wiedzy dotyczące zręcznego filetowania, oraz wyważonego doprawiania rybnych potraw.

Wśród propozycji znajdą się takie pozycje jak świeże ostrygi Belon, krewetki tygrysie, homary kanadyjskie, piotrosz z Oceanu Indyjskiego, dorada różowa, turbot atlantycki, czy graniec koralowy. Ekspozycja ryb to dodatkowa atrakcja, którą zapewnia Sheraton. Każdy gość będzie miał możliwość zapoznania się z gatunkiem ryby, której chciałaby skosztować, omówienia dania, które będzie dla niego przygotowywane, przyjrzenia się procesowi przyrządzania tego dania, jak i porozmawiania o pochodzeniu ryb oraz wartościach odżywczych potrawy.

Sugerowany przez Tomasza Boruckiego sposób przyrzÄ…dzenia dania ma podkreÅ›lać indywidualny smak danego gatunku ryby czy owocu morza. MuszÄ™ przyznać, że jestem wielkim miÅ‚oÅ›nikiem ryb. CaÅ‚Ä… zdobytÄ… na temat morskich przysmaków wiedzÄ™ zawdziÄ™czam swoim podróżom do Azji i Ameryki PoÅ‚udniowej - z entuzjazmem opowiada Borucki.  Jest tyle różnych gatunków ryb charakteryzujÄ…cych siÄ™ nie tylko niesamowitymi smakami, ale też zdumiewajÄ…cym wyglÄ…dem. ChciaÅ‚bym, aby goÅ›cie odwiedzajÄ…cy restauracjÄ™ hotelu Sheraton sami mogli siÄ™ o tym przekonać – dodaje.

Letni Festiwal Morskich Smaków będzie trwał od 1 lipca do 1 września br. od poniedziałku do soboty w restauracji Wave, od godziny od godziny 16.00 do 20.00. Ceny ryb uzależnione będą od gatunku i wielkości porcji.













Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku