Porcja dla 5 osób.

Składniki:

500 ml mleka
3 jajka
5 łyżek cukru
5 kropli esencji waniliowej

Mus:
200 g truskawek
2 opakowania lodów Algida Śmietankowa Truskawka w czteropaku

Wykonanie:

Zmiksować mleko z jajkami, cukrem i waniliÄ…. Wlać do żaroodpornych miseczek. UmieÅ›cić je w wiÄ™kszym naczyniu (może być to też żaroodporna forma tylko duża) wypeÅ‚nionym wodÄ… (kÄ…piel wodna) i piec do zarumienienia wierzchu flanu ok. 30 minut w temperaturze 200 st C.  Wyjąć ostrożnie, żeby woda nie wlaÅ‚a siÄ™ do foremek z flanem. Ostudzić. Zmiksować 100 g lodów z truskawkami. Na każdy flan naÅ‚ożyć porcjÄ™ pozostaÅ‚ych lodów z czteropaku i polać musem truskawkowym.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku