Szybko nie znaczy byle jak! W serii „Jacques Pépin: nowe dania na szybko” widzowie przekonajÄ… siÄ™, że można przygotować wyÅ›mienite potrawy w kilka chwil!

Jacques Pépin to czÅ‚owiek, który nauczyÅ‚ Amerykanów gotować! W swoim programie pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalajÄ… skrócić czas gotowania do minimum. W najnowszej serii programu Pepin zdradza tajemnice, jak szybko przygotować hiszpaÅ„ski chÅ‚odnik gaspacho, wyÅ›mienitÄ… paellÄ™ z owocami morza i kurczakiem, gnocchi, homara z kaparami i wiele innych daÅ„, których przygotowanie z pozoru wydaje siÄ™ czasochÅ‚onne. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosoÅ‚owych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania daÅ„, a nie wpÅ‚ywa negatywnie na ich znakomity smak! „Jacques Pépin: nowe dania na szybko” to smakowity kÄ…sek dla widzów „w biegu”, którzy ceniÄ… sobie dobrÄ… kuchniÄ™.

Jacques Pépin urodziÅ‚ siÄ™ w miejscowoÅ›ci Bourg-en-Bresse, niedaleko Lyonu we Francji. Już jako dziecko pomagaÅ‚ w restauracji Le Pelican należącej do jego rodziców. PrawdziwÄ… naukÄ™ sztuki kulinarnej rozpoczÄ…Å‚ w wieku trzynastu lat w Grand Hotel de L’Europe. Potem pracowaÅ‚ w Paryżu pod czujnym okiem Luciena Diata, szefa kuchni w Plaza Athenee. W latach pięćdziesiÄ…tych ubiegÅ‚ego stulecia gotowaÅ‚ dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Obecnie jest jednym z najbardziej znanych szefów kuchni w Stanach Zjednoczonych. Na swoim koncie ma 24 książki kulinarne, wiele artykułów, jest także autorem 9 programów telewizyjnych.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku