Czas przygotowania wynosi 20 minut. Ilość porcji dla 4 osób.

Sposób przyrządzenia

Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.

Lista zakupów:

•    4 pomidory
•    100 g Å›wieżego szpinaku
•    50 g masÅ‚a
•    50 ml wina wytrawnego biaÅ‚ego
•    200 g mozarelli
Przyprawy KAMIS:
•    Sól morska w mÅ‚ynku
•    Pieprz czarny mÅ‚otkowany Specialite
•    1 Å‚yżka Suszonych pomidorów z bazyliÄ… i czosnkiem Specialite
•    0,5 Å‚yżki Czosnku suszonego w pÅ‚atkach Specialite



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku