Już od połowy kwietnia w restauracji The Olive w warszawskim hotelu Sheraton goście będą mieli szansę posmakować włoskich specjałów zawartych w nowym menu opracowanym przez szefa kuchni hotelu - Artura Grajbera.

W menu znajdzie siÄ™ 27 daÅ„ i deserów, zainspirowanych podróżą szefa kuchni do Toskanii i Sycylii. ChciaÅ‚em zabrać goÅ›ci naszej restauracji w kulinarnÄ… podróż do Italii, stÄ…d też w nowym menu proponujÄ™ pasty na wiele sposobów, czy sycylijskÄ… zupÄ™ rybnÄ… -  mówi Artur Grajber, szef kuchni hotelu Sheraton.

Wśród nowych propozycji znajdą się m.in.:

* Lekko obsmażany tuńczyk i krewetki z karmelizowanym arbuzem i pikantnym sosem pomarańczowym w cenie 43 PLN
* Sałata rukola z serem grana padano z pomidorami koktajlowymi i oliwą truflową w cenie 39 PLN
* Sycylijska zupa rybna z oliwkami i ziemniakami w cenie 24 PLN
* Grillowany stek z tuńczyka podany z warzywną peperonatą i ziemniakami zapiekanymi w rozmarynie w cenie 75 PLN
* Grillowany stek z polędwicy wołowej z szalotkami, pomidorami koktajlowymi
i szparagami w maśle truflowym, podany z pieczonym ziemniakiem i sosem pieprzowym w cenie 89 PLN
* Suflet z gorzkiej czekolady, podany z lodami waniliowymi z dodatkiem bourbonu w cenie 26 PLN
* Creme Brulée z wiśniami amarena i lodami advocat w cenie 24 PLN

Nowe menu bÄ™dzie można degustować także na patio restauracji The Olive, które wÅ‚aÅ›nie zostaÅ‚o otwarte. WÅ‚oskie aromaty i polskie sÅ‚oÅ„ce – idealna propozycja na wiosenny lunch. Restauracja The Olive znajduje siÄ™ w hotelu Sheraton Warsaw i czynna jest w godzinach 6.30-10.30 oraz 12.00-16.00.






Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Pasta z makreli wędzonej z jajkiem i ogórkiem kalorie
Zupa rybna zabielana kalorie

Wersja do druku