Poniżej prezentujemy przepis na pyszne kuleczki rybne w galarecie z dużą ilością cebul. Składniki :

    * 1 kg ryby sÅ‚odkowodnej
    * 1 kg cebuli
    * 3 marcheki
    * 2 pietruszki
    * vegeta
    * pieprz
    * żelatyna ok. 1 1/2 opakowania
    * cukier 2 Å‚yżki
    * buÅ‚ka tarta
    * 1 jajko

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać pokroić w duże plastry, marchew i pietruszkę obrać i pokroić w duże kawałki. wrzucić do garnka zalać wodą tak żeby woda przykryła warzywa, troche nad doprawić 1 łyżką vegety , gotować do miękkości, pod koniec gotowania wrzucić rybę pokrojoną w kawałki gotować dosłownie pare min tak żeby sie tylko scieła, następnie wyjąć rybę i przecedzić cały wywar. Warzywa ugotowane i rybę zmielić, dodać 1 jajko cukier, dużo pieprzu i bułkę tartą tyle, żeby masa była ścisła , robić kuleczki średniej wiełkości, wywar zagotować i na małym ogniu wrzucać kuleczki( bardzo ostrożnie żeby wywar nie był mętny) gotować aż wypłyną. Przecedzić wywar uzupełnić gorącą wodą z żelatyną. Kuleczki ułożyć na głębokim półmisku zalać gorącym wywarem. Polecam robiłam juz kilka razy i naprawdę jest pyszne.