Przedstawiamy przepis na Ryby marynowane w białym winie. Czas przygotowania wynosi 1 godzinę, a czas marynowania 2-3 dni.

Składniki:

Łosoś filet 200g
Sandacz filet 200g
Pstrąg filet 200g
Włoszczyzan 1 pęczek
Białe wino 300ml

Produkty Kamis:

Ocet winny cytrynowy 200 ml
Sól morska w młynku
Pieprz czarny ziarnisty 5-8 ziarenek
Imbir mielony
Ziele angielskie 6 szt.
Liść laurowy  5 szt.

Włoszczyznę oczyścić, zalać ok 1 l wody, dodać wino, ocet cytrynowy, przyprawy i ugotować wywar. Ryby pokroić na bardzo cienkie plastry, natrzeć solą, ułożyć w kamionkowym garnku z zalać marynatą.
Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.







Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma Polędwica z dorsza gotowana

Wersja do druku