Smażony karp, czerwony barszcz z uszkami, kompot z suszonych jabłek i wiele innych wyjątkowych potraw pojawi się na polskich stołach w świąteczny wieczór. Zanim jednak oddamy się ich konsumpcji trzeba zadbać o ich przygotowanie, planując wszystkie czynności. Przepisów na wigilijne potrawy jest wiele. Często to wielowiekowa tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie. Krojenie, gotowanie, pieczenie i smażenie odbywa się w ściśle ustalonym porządku. Dobrze wtedy mieć wszystko pod ręką zwłaszcza, że potrawy wigilijne wymagają czasu i precyzji wykonania.

Można Å‚atwiej, szybciej i bez baÅ‚aganu…

Producenci sprzętu kuchennego prześcigają się w pomysłach, by ułatwić nam pracę podczas przygotowywania posiłków. System kuchenny Franke active kitchen złożony ze zlewozmywaka wyposażonego w szereg akcesoriów, baterii, sortownika odpadów oraz płyty do gotowania i okapu sprawia, że nasza kuchnia zamienia się w dobrze funkcjonującą taśmę produkcyjną. Mycie, płukanie, krojenie i usuwanie odpadów odbywa się niezwykle sprawnie i bez starty czasu.

Magia świąt

Według badań przeprowadzonych przez Gfk Polonia 72 proc. ankietowanych, Wigilię spędzi w gronie najbliższej rodziny. Tylko, co setna osoba nie obchodzi świat Bożego Narodzenia. Ubieranie choinki, spotkania z krewnymi, obdarowywanie prezentami oraz możliwość smakowania wyjątkowych potraw, tworzą magię Świąt.

Aby nic tej atmosfery nie zmąciło, warto wszystkie czynności odpowiednio wcześnie zaplanować i zadbać o ich sprawną realizację, zwłaszcza w kuchni. W końcu Boże Narodzenie mamy tylko raz w roku.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku