W książce pt. "365 smaków dla naszych dzieciaków" znajdziemy wiele ciekawych przepisów. Prezentujemy przepis na Purée ze szpinaku i gruszek dla niemowląt od 4-tego miesiąca.
Składniki:
dowolna ilość siekanego szpinaku – Å›wieżego lub mrożonego
1 gruszka (obrana, wydrążona i pokrojona w kostkę)
1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Szpinak dusimy przez chwilę na maśle na wolnym ogniu tak, aby był ciepły. W tym samym czasie rozgotowujemy gruszkę w niewielkiej ilości wody. Przecedzamy, rozgniatamy widelcem i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy na ciepło.

Uwaga: Niektórzy specjaliści uważają, że jeśli przed podaniem owoców przyzwyczaimy dziecko do warzyw, będzie chętniej jadło warzywa w przyszłości.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma jabłko
Krem dla dziecka

Wersja do druku