Dziś Tao Tao prezentuje przepis na danie z kuchni tajskiej na ostro- Makaron ryżowy z kurczakiem w bazylii i chili.

Składniki:


4 łyżki sosu sojowego TaoTao,
200g makaronu ryżowego wstążki TaoTao,
100g bazylia i chili mix warzywny TaoTao,
400g piersi z kurczaka,
olej do smażenia.

Sposób przyrządzenia:

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Polewamy sosem sojowym i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Do woka wlewamy odrobinę oleju, podgrzewamy, a następnie wrzucamy kurczaka i smażymy na złoty kolor. W między czasie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu makaron ryżowy wstążki. Do smażonego kurczaka dodajemy mix warzywny bazylię & chili i całość mieszamy podsmażając. Serwujemy na ciepło.



Smacznego!

Kategoria: Dania główne
Kuchnia: tajska
Smak pikantny
Czas przygotowania: 30-60 min.
Ilość porcji: 3 porcje


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Styl rustykalny

Wersja do druku