Tego lata marka Wawel prezentuje zupeÅ‚nie nowÄ… odsÅ‚onÄ™ linii sÅ‚odyczy bez dodatku cukru. Opakowania z tej serii zyskaÅ‚y nowÄ… szatÄ™ graficznÄ…, a do produktów doÅ‚Ä…czyÅ‚a nowość – czekolada Gorzka 70% z czÄ…stkami pomaraÅ„czowymi. Krakowski producent już od blisko 30 lat udowadnia, że można tworzyć pysznÄ… czekoladÄ™, nie dodajÄ…c do niej cukru, i poczuć peÅ‚niÄ™ smaku bez wyrzeczeÅ„.


Nowa czekolada Wawel Gorzka 70% z czÄ…stkami pomaraÅ„czowymi bez dodatku cukru to niezwykle intensywny, czekoladowy smak poÅ‚Ä…czony z cytrusowÄ… nutÄ…. CaÅ‚a linia sÅ‚odyczy bez dodatku cukru (BDC) zostaÅ‚a stworzona zgodnie z ideÄ… Dobrych SkÅ‚adników, dziÄ™ki której wyroby krakowskiego producenta nie zawierajÄ… zbÄ™dnych dodatków, takich jak substancje konserwujÄ…ce, barwniki czy sztuczne aromaty.

Nasza nowa czekolada Gorzka 70% z czÄ…stkami pomaraÅ„czowymi to propozycja dla wszystkich miÅ‚oÅ›ników sÅ‚odkoÅ›ci, którzy poszukujÄ… jednoczeÅ›nie wysokiej jakoÅ›ci, doskonaÅ‚ego smaku i gwarancji, że spożywajÄ… produkt bez dodatku cukru. Podobnie jak inne produkty marki Wawel, caÅ‚a linia sÅ‚odyczy BDC nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów, a dodatkowo czekolady gorzka i gorzka z czÄ…stkami pomaraÅ„czowymi sÄ… odpowiednie dla wegan. SÅ‚odycze z serii bez cukru sÄ… wiÄ™c Å›wietnÄ… propozycja dla osób szukajÄ…cych sÅ‚odkoÅ›ci bez wyrzeczeÅ„. Åšwietnie sprawdzÄ… siÄ™ jako lekka przekÄ…ska dla tych, którzy chcÄ… ograniczyć cukier w diecie lub prowadzÄ… aktywny tryb życia mówi Agnieszka Jakubek, Brand Manager w firmie Wawel SA.

Nowe opakowania w kolorach bieli i błękitu

Linia sÅ‚odyczy Wawel bez dodatku cukru zyskaÅ‚a nowÄ…, subtelnÄ… szatÄ™ graficznÄ…. Opakowania, na których króluje biel oraz bÅ‚Ä™kit, nadaÅ‚y jej spójnoÅ›ci i jeszcze wiÄ™kszej lekkoÅ›ci. Klienci siÄ™gajÄ…cy po produkty Wawel z linii BDC mogÄ… wybierać spoÅ›ród czekolad w trzech smakach: mlecznej, gorzkiej 70% i tegorocznej nowoÅ›ci – gorzkiej 70% z czÄ…stkami pomaraÅ„czowymi. LiniÄ™ uzupeÅ‚niajÄ… dwa smaki kruchych wafli o smaku kakaowym i waniliowym z dużą iloÅ›ciÄ… nadzienia (aż 67% masy produktu).


Najczęściej zadawane pytania


Czy słodycze bez cukru naprawdę są zdrowsze?

Tak, słodycze bez cukru mogą być zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych przysmaków, ponieważ nie zawierają pustych kalorii pochodzących z cukru. Mogą być szczególnie korzystne dla diabetyków i osób starających się ograniczyć spożycie cukru. Jednak warto zwrócić uwagę na inne składniki oraz ilość kalorii.

Jakim substytutem cukru najczęściej słodzi się takie przysmaki?

Istnieje wiele naturalnych i sztucznych substytutów cukru używanych w produkcji słodyczy. Do popularnych należą stewia, erytrytol, ksylitol, maltitol czy aspartam.

Czy słodycze bez cukru mają inny smak niż te tradycyjne?

Chociaż wiele słodyczy bez cukru jest formułowanych tak, aby ich smak był jak najbardziej zbliżony do tradycyjnych wersji, mogą one mieć nieco inny profil smakowy. Niektórzy ludzie zauważają subtelne różnice, podczas gdy inni uważają je za niemal identyczne.

Dla kogo są przeznaczone słodycze bez cukru?

Słodycze bez cukru są idealne dla diabetyków, osób na diecie niskowęglowodanowej, dla tych, którzy chcą ograniczyć spożycie cukru, a także dla wszystkich, którzy po prostu chcą wybrać zdrowsze wersje tradycyjnych przekąsek.

Czy słodycze bez cukru są droższe od tradycyjnych?

Cena słodyczy bez cukru może być wyższa niż ich tradycyjnych odpowiedników z powodu kosztów związanych z używaniem alternatywnych substytutów cukru oraz procesem produkcji. Niemniej jednak, dla wielu konsumentów potencjalne korzyści zdrowotne wynikające z ich spożycia rekompensują wyższe koszty.


Podobne artykuły:


Wersja do druku