4 dzwonka karpia
3 łyżki masła
1 szklanka posiekanej cebuli
1 łyżeczka papryka
1,5 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1 szklanka wody
1/2 szklanki gęstej śmietany

Masło rozgrzewamy na głębokiej patelni, wsypać cebule i zarumienić. Na cebuli ułożyć rybę, posypać papryką, solą i pieprzem, wlać wodę i dusić pod przykryciem przez 45minut.
Następnie dodać śmietanę wstrząsnąć patelnią aby sos wymieszał się ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.

Karpa można zastąpić np. szczupakiem lub grubym filetem z dorsza lub mintaja.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami kalorie
Szczupak czy zdrowy
Ile kalorii ma papryka faszerowana

Wersja do druku