Uprawiane już od 8 tysięcy lat i rozpowszechnione na całym świecie, nadają się do wszelkiego rodzaju potraw. O czym mowa? Oczywiście o pomidorach! Polacy uwielbiają zupy z ich udziałem w roli głównej. Nasz Szef Kuchni przygotował dla Was tradycyjną propozycję na zupę pomidorową z makaronem.
Zupa pomidorowa
Składniki:

- MiÄ™dzybrodzki Makaron Å›widerek – 250g
- wywar kostno-jarzynowy - 2l
- pomidory z puszki krojone - 1 puszka ok. 400g
- koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- kwaśna śmietana 18% - 150ml
- marchew
- seler
- natka pietruszki

Wykonanie
:
-    MiÄ™dzybrodzki Makaron Å›widerek gotujemy wedÅ‚ug zaleceÅ„ na opakowaniu
-    Na wolnym ogniu gotujemy wywar z koÅ›ci i pokrojonych w kostkÄ™ warzyw
-    Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
-    ÅšmietanÄ™ należy zahartować gorÄ…cÄ… zupÄ… (do Å›mietany dodać parÄ™ Å‚yżek gorÄ…cej zupy i wymieszać), caÅ‚ość poÅ‚Ä…czyć ze sobÄ….
-    NastÄ™pnie gotujemy makaron, hartujemy go zimnÄ… wodÄ… i dokÅ‚adnie odcedzamy.
-    Na talerzu Å‚Ä…czymy makaron z zupÄ… i posypujemy siekanÄ… natkÄ… pietruszki.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma żurek
Ile kalorii ma seler naciowy
Zupa ziemniaczana ze śmietaną kcal
Wartości odżywcze Surówka por, marchew, seler
Ile kalorii ma pomidorówka z ryżem
Ile kalorii ma sałatka jarzynowa
Ile kalorii ma solanka

Wersja do druku