Lato rozpieszcza nas bogactwem słońca i witamin. Wystarczy kupić świeże warzywa i ugotować z nich pyszną zupę. Przygotowaliśmy dla was propozycję nietuzinkowej wersji popularnej zupy jarzynowej. Wystarczy dodać do garnka kilka ciekawych przypraw oraz niestandardowych składników i … „lato w gębie!”


Zupa Jarzynowa
Składniki:
- 2 marchwie
- 1 korzeń pietruszki
- 1 cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie Ziół Dalmatyńskich KOTÁNYI
- sól
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- ½ l bulionu warzywnego
- 50 g pokruszonego makaronu spaghetti
- 2 obrane pomidory pokrojone w krążki
- 1-2 łyżki startego sera parmezan

Wykonanie:
Obrać marchwie, pietruszkę i cebulę, a następnie pokroić w krążki i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać zioła dalmatyńskie KOTÁNYI, przecier pomidorowy i wlać bulion. Dosolić i gotować na wolnym ogniu przez ok. 5min. Dodać makaron spaghetti i gotować aż makaron stanie się miękki. Na koniec doprawić do smaku, dodać pomidory i posypać świeżo startym parmezanem.
Wskazówka: Podawać z chrupiącą bagietką.

fot.Kotányi Polonia Sp. zo.o.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Łyżka parmezanu kcal
Makaron spaghetti ugotowany ile waży
Ile kalorii ma solanka

Wersja do druku