Zbliżają się Święta Wielkanocne więc proponujemy przepis na świąteczne danie czyli faszerowane jajka.
Jajka faszerowane krewetkami
6 jajek
70 g krewetek koktajlowych z zalewy
70 g świeżego ogórka
rzeżucha
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy z żurawiną Kamis
Pieprz kolorowy Kamis
Sól morska ziołowa KAMIS

Czas: 30 min
Osoby: 4

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i zachowaj je do innego dania. Krewetki odsącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj obranego i pokrojonego w drobną kostkę ogórka. Dopraw pieprzem i solą ziołową. Farsz nałóż do jajek. Majonez wymieszaj z musztardą, powstałym sosem udekoruj jajka. Na każdym połóż kilka gałązek rzeżuchy.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku