Trudno wyobrazić sobie prawdziwÄ… wÅ‚oskÄ… kuchniÄ™ bez zÅ‚ocistej oliwy z oliwek – to ona jest podstawÄ… i nieodzownym elementem każdej Å›ródziemnomorskiej potrawy. GaÅ‚Ä…zka oliwna znajduje siÄ™ nawet w godle WÅ‚och, bÄ™dÄ…c niejako symbolem kraju Dantego.
 Przedstawiamy wÅ‚oski przepis na niezwykle widowiskowe, uwodzÄ…ce aromatem, Å‚atwe w przygotowaniu danie. O pozytywnych wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ciach ryb nie trzeba nikomu przypominać – warto wiÄ™c jak najczęściej wprowadzać je do swojego jadÅ‚ospisu. Zgodnie z tÄ… zasadÄ…, oraz ze wzglÄ™du na niezwykÅ‚y bukiet smakowy przedstawiamy: PstrÄ…ga z piekarnika z warzywami Olitalia.

Przygotuj:
- PstrÄ…g
- Pomidory koktajlowe
- Słoik szparagów
- Oliwki
- Oliwa z oliwek extra vergine
- Sól
- Pieprz

Sposób przygotowania:
Pstrąga wypatroszonego opłukać I osuszyć ręcznikiem. Natrzeć oliwą z oliwek połączoną z solą I pieprzem. Na dno żaroodpornego wlać odrobinę oliwy z oliwek extra vergine, ułożyć rybę. Dookoła położyć pomidorki koktajlowe pobawione szypułek oraz szparagi (mogą to być szparagi ze słoika) i oliwki. Całość piec w piekarniku ok 45 min.
Dzięki oliwie z oliwek extra vergine Olitalia danie ma lekko egzotyczny i wyrazisty smak.

Warto wiedzieć: Oliwa z oliwek extra vergine Olitalia - Złocista barwa, głęboki, przepełniony słońcem bukiet smakowy. Ciemnozielona butelka z grubego szkła chroni najlepsze właściwości oliwy przez niepożądanym światłem dziennym. Oliwa uzyskana wyłącznie z oliwek z pierwszego tłoczenia, w niezastąpiony sposób uszlachetnia zwłaszcza smak sałatek i świeżych warzyw.
SMACZNEGO!
 www.olitalia.pl


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku