Dla miÅ‚oÅ›ników kuchni rodem z wÅ‚oskiej Sycylii, jednej z najpopularniejszych na Å›wiecie, marka HORTEX poleca „Danie Sycylijskie”. To najlepsze rozwiÄ…zanie, aby w kilka minut, nie ruszajÄ…c siÄ™ z domu spróbować i poznać upodobania kulinarne tamtejszych mieszkaÅ„ców. Sycylia jest najwiÄ™kszÄ… wyspÄ… na Morzu Åšródziemnym, leżącÄ… pomiÄ™dzy EuropÄ… a AfrykÄ…. W kulturze i kuchni tego regionu widoczna jest mieszanka wpÅ‚ywów greckich, arabskich i francuskich. ChcÄ…c zasmakować tej niepowtarzalnej kombinacji powinniÅ›my siÄ™gnąć po propozycjÄ™ marki HORTEX. „Danie Sycylijskie” to oryginalna kompozycja, która pozwoli przenieść siÄ™ na gorÄ…ce plaże Sycylii i rozkoszować siÄ™ nowymi smakami. W skÅ‚ad „Dania Sycylijskiego” wchodzÄ… brokuÅ‚y, groch zielony, marchew, papryka, wÄ™dzonka wieprzowa, cebula i czosnek. CaÅ‚ość dopeÅ‚nia makaron penne oraz wyjÄ…tkowa kombinacja przypraw zamkniÄ™tych w doÅ‚Ä…czonej saszetce. „Danie Sycylijskie” HORTEX można Å‚atwo i szybko przygotować na dwa sposoby. Tradycyjnie podgrzewajÄ…c zawartość opakowania na patelni z oliwÄ… lub w kuchence mikrofalowej. Na koniec przyprawiamy mieszankÄ… przypraw, dziÄ™ki której danie uzyska niepowtarzalny sycylijski smak i aromat. Lub skorzystać z Naszej propozycji na SaÅ‚atkÄ™ sycylijskÄ….„Danie Sycylijskie” HORTEX jest dostÄ™pne w opakowaniu 700 g w rekomendowanej cenie detalicznej 6,45 zÅ‚ netto.SaÅ‚atka sycylijskaPrzepis na 4 porcje „Danie Sycylijskie” HORTEX 1 opakowanieOliwa z oliwek 3 Å‚yżki do smażeniaPomidorki „cherry” 8 sztukÅšwieże liÅ›cie szpinaku 100 gOliwa z oliwek 4 Å‚yżkiOcet balsamiczny 1 Å‚yżkaSok z poÅ‚owy cytrynyListki Å›wieżej bazyliiSólBiaÅ‚y pieprz Å›wieżo mielonyPrzygotowanie warzyw:MieszankÄ™ „Danie Sycylijskie” HORTEX nie rozmrożonÄ… wrzucamy na oliwÄ™ z oliwek i smażymy „bez koloru” do uzyskania odpowiednio chrupiÄ…cych warzyw. Pod koniec smażenia wsypujemy zawartość saszetki doÅ‚Ä…czonej do mieszanki warzywnej. Po przestudzeniu dodajemy umyte i osuszone oraz porwane na mniejsze kawaÅ‚ki listki szpinaku. Pomidorki „cherry” kroimy na ćwiartki i dodajemy do saÅ‚atki.Przygotowanie sosu vinaigrette:OliwÄ™ z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny i octem balsamicznym. Doprawiamy solÄ… i Å›wieżo zmielonym biaÅ‚ym pieprzem. Pod koniec dodajemy pokrojone listki Å›wieżej bazylii.Sposób podania:Centralnie na talerzu ukÅ‚adamy na listkach Å›wieżego szpinaku doprawionÄ… saÅ‚atkÄ™, którÄ… polewamy sosem vinaigrette. Dekorujemy listkami Å›wieżych ziół i czÄ…stkami pomidorków „cherry”.Å»yczymy niezapomnianych wrażeÅ„ kulinarnych!

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Papryka konserwowa wartości odżywcze
Ile kalorii ma kotlet mielony

Wersja do druku