Jogurty to wartoÅ›ciowe produkty odżywcze, jednak nie wszyscy jesteÅ›my Å›wiadomi konkretnych korzyÅ›ci, jakie pÅ‚ynÄ… z ich spożywania. Jogurty Danone dostarczajÄ… organizmowi 5 korzyÅ›ci dla zdrowia, które nie wystÄ™pujÄ… Å‚Ä…cznie w innych rodzajach żywnoÅ›ci i tym samym wywierajÄ… korzystny wpÅ‚yw na 5 różnych obszarów: Mocne koÅ›ciKoÅ›ci wzrastajÄ… i przebudowujÄ… siÄ™ od dzieciÅ„stwa, przez okres dorastania, aż do osiÄ…gniÄ™cia najwyższego poziomu masy kostnej miÄ™dzy 25 a 35 rokiem życia. Po 40–45 roku życia masy kostnej zaczyna stopniowo ubywać. Codzienne spożywanie bogatych w wapÅ„ produktów mlecznych pomaga zapobiegać niedoborom tego pierwiastka, a tym samym budować i wzmacniać koÅ›ci przez caÅ‚e życie.Jogurt Danone jest źródÅ‚em Å‚atwo przyswajalnego wapnia, który jest niezbÄ™dny dla mocnych koÅ›ci. Kontrola wagiWarunkiem kontroli wagi jest zrównoważona dieta. BilansujÄ…c caÅ‚odzienne menu, produkty do poszczególnych posiÅ‚ków powinniÅ›my dobierać uwzglÄ™dniajÄ…c zarówno ich wartość odżywczÄ…, jak i kaloryczność. Smaczny Jogurt Danone to rozsÄ…dny wybór by: uzupeÅ‚nić Å›niadanie, zastÄ…pić niezdrowÄ… i kalorycznÄ… przekÄ…skÄ™, zjeść wartoÅ›ciowy podwieczorek lub lekkÄ… kolacjÄ™. Z Jogurtem Danone, peÅ‚nym skÅ‚adników odżywczych, Å‚atwiej jest bilansować codziennÄ… dietÄ™, a tym samym kontrolować wagÄ™.Przyswajanie laktozy Podczas fermentacji, bakterie jogurtowe przetwarzajÄ… 20-50% laktozy (cukru mlecznego) do kwasu mlekowego. Ponadto w przewodzie pokarmowym uwalniajÄ… aktywny enzym „laktaza”, który rozkÅ‚ada laktozÄ™. Niższa zawartość laktozy w jogurtach w porównaniu do mleka spożywczego oraz obecność dodatkowego enzymu wytwarzanego przez bakterie, osÅ‚abia lub zapobiega wystÄ™powaniu objawów zÅ‚ego trawienia laktozy. Dlatego też, jogurty sÄ… czÄ™sto polecane osobom z takimi dolegliwoÅ›ciami.Wysoka jakość procesu produkcji Jogurtu Danone gwarantuje obecność żywych kultur bakterii, które uÅ‚atwiajÄ… przyswajanie laktozy. Dostarczanie dobroczynnych bakterii SpożywajÄ…c regularnie jogurt, taki jak Danone, dostarczamy do organizmu bakterie mlekowe. ZasilajÄ…c w ten sposób naturalnÄ… florÄ™ bakteryjnÄ… przewodu pokarmowego, tym samym wspomagamy jego prawidÅ‚owe funkcjonowanie.Jogurt Danone, dziÄ™ki wysokiej jakoÅ›ci procesowi fermentacji, zawiera żywe kultury bakterii, które sÄ… niezbÄ™dne w ukÅ‚adzie pokarmowym. Przyjemność wartoÅ›ciowego jedzenia WartoÅ›ciowy jogurt, taki jak Danone, jest poÅ‚Ä…czeniem biaÅ‚ka, wapnia i żywych kultur bakterii z doskonaÅ‚ym smakiem i zapachem. DziÄ™ki temu zapewnia satysfakcjÄ™ zmysÅ‚om smakowym i jednoczeÅ›nie dostarcza skÅ‚adników niezbÄ™dnych dla zdrowia. Różnorodność form i smaków, w jakich dostÄ™pne sÄ… Jogurty Danone, uÅ‚atwia komponowanie smacznego i zdrowego jadÅ‚ospisu dla caÅ‚ej rodziny. Spożywanie Jogurtu Danone to przyjemność wartoÅ›ciowego jedzenia – gwarantuje satysfakcjÄ™ podniebieniu i Å›wiadomość dostarczania organizmowi wartoÅ›ciowych skÅ‚adników pokarmowych. Jogurt Danone, dziÄ™ki gwarantowanej wysokiej jakoÅ›ci i wartoÅ›ciom odżywczym, może stanowić ważny element codziennej, zrównoważonej diety dla osób w każdym wieku. PoczÄ…tkowo jogurty Danone byÅ‚y sprzedawane wyÅ‚Ä…cznie w aptekach jako mikstura polecana przy leczeniu niestrawnoÅ›ci.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku