A to już ostatnia propozycja na śledzika, która pozwoli Wam wprowadzić na świąteczny stół tradycyjną potrawę w nowej aranżacji.

Składniki:

śledź z łososiem w sosie śmietanowym Lisner,
rukola,
jajo ugotowane na twardo,
suszone śliwki i morele,
orzechy włoskie,
pomarańcza,
cytryna,
koperek,
mleko.

Sposób przygotowania:  

Orzechy wÅ‚oskie ugotować w mleku, ostudzić i poÅ‚amać na drobne kawaÅ‚ki. SaÅ‚atÄ™ umyć, osuszyć i porwać na drobne kawaÅ‚ki. Jajko ugotować na twardo, biaÅ‚ko pokroić w drobnÄ… kostkÄ™, żółtko przetrzeć przez tarkÄ™ o grubych oczkach. Åšliwki i morele suszone pokroić w drobne paski. Wszystkie skÅ‚adniki wymieszać. PomaraÅ„czÄ™ wyfiletować (oddzielić miąższ od biaÅ‚ych bÅ‚onek), pokroić w czÄ…stki. Na rukoli uÅ‚ożyć wszystkie skÅ‚adniki saÅ‚atki. Na koÅ„cu dodać filety Å›ledziowe z Å‚ososiem bez  sosu, skropić sokiem      z cytryny. Tuż przed podaniem delikatnie polać sosem Å›mietanowym. Udekorować koperkiem.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii mają śledzie
Czy ryba w occie tuczy
Ile kalorii ma sałatka śledziowa z majonezem
Ile kalorii ma czekolada ze skórką pomarańczy

Wersja do druku