Zakończony niedawno sezon grzybiarski, powinien uświadomić, jak wiele do zaoferowania mają nasze lasy. Zakłady Mięsne ,,Pekpol Ostrołęka”, korzystając z tych dobrodziejstw wzbogaciły swoją ofertę o linię pasztetów ,,Dary Puszczy”. To ciekawe połączenie smaków, w której znajdziemy zarówno pasztet z grzybami, śliwką, leśny a dla najwybredniejszych z żurawiną.
Każdy kto był niedawno w lesie na grzybobraniu wie, że znalezienie grzybów nie jest prostą sztuką. Dodając do tego bogactwo gatunków, zarówno tych jadalnych, jak i trujących, stajemy przed niełatwym problemem. Jak zaspokoić chęć rozkoszowania się smakiem najlepszych polskich grzybów a jednocześnie nie ryzykować własnego zdrowia? Trafnym i sprawdzonym rozwiązaniem może być pasztet z linii Dary Puszczy, z grzybami. Powstaje on z wyselekcjonowanego mięsa drobiowego oraz starannie dobranych grzybów. Do wyjątkowych cech pasztetu oprócz zapadającego w pamięci smaku, można zaliczyć jego wygląd. Wiadomo, że na odczuwalny smak wpływa również fakt, jak dany produkt jest wyeksponowany. Zakłady Mięsne ,,Pekpol Ostrołęka”, zadbały więc o estetykę pobudzając tym samym zmysł smaku. Na powierzchni pasztetów można dostrzec: aromatyczne grzyby, suszone śliwki czy żurawinę. Opakowanie z kolekcji pasztetów Pekpolu jest eleganckie i funkcjonalne. Produkt został umieszczony w wygodnej aluminiowej foremce.

W opakowaniu znajduje się okienko, dzięki któremu kupujący ma możliwość obejrzenia produktu przed zakupem.

Pasztety – „Dary Puszczy”, to ciekawa propozycja na urozmaicenie jesiennego jadłospisu. Idealnie pasuje do kanapek, czy jako przystawka podczas towarzyskich, czy rodzinnych spotkań. Pasztet może stanowić także składnik przeróżnych przepisów kulinarnych.


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma pasztet

Wersja do druku